Annonce
Fredericia

Lokal skole opkøber ejendomme - men har ingen planer om udvidelse

Pizzeriaet på Sjællandsgade 60 samt nabobygningen og en grund bagved nummer 60 har fået nye ejere. Fredericia Realskole har købt de tre områder, uden at have specifikke planer for dem. Foto: Kathrine Jensen

Fredericia Realskole kommer med køb af to ejendomme samt et jordstykke til at råde over 4-5000 kvadratmeter i grundareal. Planen for opkøbet er at fremtidssikre sig.

Fredericia: Hvis du har været vant til at købe pizza fra Sjællandsgade 60 i Fredericia, skal du fremover finde et andet sted at få stillet sulten.

Fredericia Realskole har i slutningen af maj købt både Sjællandsgade 60 og 58 samt et jordstykke bag nummer 60, som har hørt til Zwei Grosse Bier Bar. Det oplyser skolens bestyrelsesformand, Morten Seehausen.

- Vi har ingen planer om en udvidelse, og vi skal ikke ud og være 200 elever mere. Vi har købt nummer 58 og 60 samt grunden bag for, at vi på sigt har mulighed for at bygge om, bygge til eller noget helt tredje. Det er ikke, fordi der skal ske noget her og nu, slår bestyrelsesformanden fast.

Annonce

Vi har købt nummer 58 og 60 samt grunden bag for at vi på sigt har mulighed for at bygge om, bygge til eller noget helt tredje.

Morten Seehausen, bestyrelsesformand.

Tænke langsigtet

I nummer 58 har der hidtil været lejeboliger, og Fredericia Realskole overtager også først den ejendom per 1. november, mens jordstykket bag nummer 60 overtages 1. juli og det nu tidligere pizzeria kommer skolen i hænde per 1. august.

I forbindelse med købet har skolen allieret sig med en arkitekt for at få afdækket, hvad de tre nyindkøbte steder kan give af muligheder. Skal det være en tilbygning, en større skolegård eller lokaler, der kan benyttes i forbindelse med renovering af den øvrige skole? Intet er på plads, men som ordsproget lyder, gælder det om at slå til, når en mulighed byder sig.

- VI har været i dialog med dem (pizzeriaet i nummer 60, red.) gennem flere år, og nu bød muligheden sig. Vi skal hele tiden tænke langsigtet, og det skal også være sådan, at dem, der sidder i bestyrelsen om tre eller fem år, de har noget at arbejde med. Vi gør det her for at afdække vores muligheder, lyder det fra Morten Seehausen.

Ukendt salgspris

Samlet kommer skolen - med de nye ejendomme - til at råde over 4-5000 kvadratmeter i grundareal, og hvad man har måttet slippe for de to ejendomme og den ene grund, ønsker bestyrelsesformanden ikke at oplyse. Da Sjællandsgade 58 var til salg i 2013, blev ejendommen, ifølge Boliga, solgt til 1.175.000 kroner, mens Sjællandsgade 60 - stueetagen - hvor der hidtil har ligget restaurant - i 2017 havde en offentlig vurdering på 940.000 kroner.

Senest i 2012 byggede Fredericia Realskole til for 12 millioner kroner med den eksisterende hjørnebygning på hjørnet af Købmagergade og Sjællandsgade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Juletiden nærmer sig - sæson for indbrud

Børkop

Julevandring fra Børkop Vandmølle

Middelfart

Middelfart på verdenskortet til sommer: Amerikanske rocklegender giver kæmpekoncert under Lillebæltsbroen

Fredericia

Det kræver sit skæg: Tidligere leder af Det Bruunske Pakhus er 'ægte' julemand i San Diego

Middelfart For abonnenter

Stort lån fra boldklub baner vejen for mega-koncert med Aerosmith i Middelfart

Annonce