Annonce
Fredericia

Lokal skuespiller vinder pris til filmfestival

Mie Gren, der er vokset op i Snoghøj, har vundet prisen som bedste skuespillerinde på international filmfestival. Foto: Still fra ”Månebrand”

Fredericia: Søndag aften modtog fredericianske Mie Gren hæder for sin præstation i filmen "Månebrand".

Det skete til filmfestivalen "Nordic International Film Festival", hvor hun vandt prisen "bedste skuespillerinde". Filmen vandt to priser. Den blev også hædret med "bedste instruktør".

Nordic International Film Festival blev grundlagt i 2014 og holdes i New York.

Filmen Månebrand havde premiere på Cph Pix Film Festival for et år siden.

Mie Gren spiller en af filmens hovedroller - den unge Alexandra - og det var hendes første hovedrolle.

Hun er vokset op i Snoghøj og erkendte under en rejse til USA med en veninde, at hun gerne ville være skuespiller. Derfor gik hun efter at få drømmen opfyldt.

Annonce

Trailer for Månebrand:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Fredericia

Fredericias borgmester er uenig med kolleger: Analyse af ny forbindelse over bil-bebyrdet Lillebælt må vente

Annonce