Annonce
Fredericia

Lokal strand får topplacering: Se listen over Danmarks reneste vand

Friluftsrådet tjekker vandkvaliteten ved badestrandene og en lokal strand er på top 10-listen over strande med det reneste badevand. Arkivfoto: Søren Gylling
Når det Blå Flag vajer over kysten, er det tegn på, at badegæster finder rent badevand, og at der gøres særlig indsats for natur og miljø. En af Fredericias strande er en af de reneste i landet.
Annonce

Fredericia: De danske Blå Flag strande er kendt for deres høje kvalitet og gode faciliteter, men nogle bestemte strande topper hvert år listen over strande med det reneste badevand.

Danmark er generelt set kendt for en høj kvalitet af badevand, og lige nu har Danmark 197 Blå Flag strande, hvilket er et rigtig højt antal sammenlignet med vores nabolande. Ifølge Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet, er det høje antal tegn på, at kommunerne gør meget for natur og miljø for at imødekomme turisters og danskernes efterspørgsel på gode oplevelser med friluftsliv langs den danske kyst.

- Danmark har rigtig mange Blå Flag strande, sammenlignet med vores nabolande. Det vidner om, at danskerne går meget op i rent badevand, friluftsliv og natur. Blå Flag sikrer rent badevand, høj sikkerhed og gode natur-og miljøformidlingsaktiviteter, som giver danskerne mulighed for at bade på nogle af de bedste strande i Europa, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Friluftsrådet tjekker vandkvaliteten ved badestrandene og en lokal strand er på top 10-listen over strande med det reneste badevand.
Annonce

De 10 reneste strande

I år har disse 10 strande klaret sig bedst på vandkvaliteten:

  • Skærbæk Strandpark (Fredericia)
  • Udbyhøj strand (Randers)
  • Ristinge Strand (Langeland)
  • Assens Næs strand (Assens)
  • Fyns Badestrand (Nyborg)
  • Storebæltsbadet (Nyborg)
  • Eriks Hale (Ærø)
  • Hesselbjerg Strand (Langeland)

Generelt set har badevandet en rigtig høj kvalitet i Danmark. Det gør Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet, rigtig glad.

- Det er fantastisk at kvaliteten er i top, og det er et klart resultat af Blå Flag. Med de Blå Flag er kommunerne tvunget til at måle badevandskvaliteten. Det er dejligt at se, at danskerne får bedre muligheder for gode kvalitetsstrande med de blå flag.

Friluftsrådet står også bag den nordiske ordning Badepunkt, for strande, der har samme høje kvalitet i badevandet og derud over lægger vægt på uspoleret natur og muligheder for friluftsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce