Annonce
Fredericia

Lokal topadvokat i clinch med retsordfører på Christiansborg

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage er røget uklar med socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen, som ikke mener, at forsvarsadvokaten må udtale sig om anonyme vidner i bandesager, når hun tjener penge på, at forsvare dem. Den udtalelse får hun hug for hos både medier, politikere og forsvarsadvokater. Foto: privat

Mette Grith Stage får støtte fra politikere, medier og advokater, efter hun er blevet skoset af socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen for at blande sig i debat om anonyme vidner.

Fredericia: Topadvokat Mette Grith Stage, Fredericia, får i disse dage stor opbakning fra kolleger, medier og borgere efter retsordfører for Socialdemokratiet, Trine Bramsen, har angrebet hende for at tage afstand til brug af anonyme vidner i bandesager.

- Det er for mig et brud på retssikerheden, uanset hvem der sidder på anklagebænken. Det har jeg udtalt mig om, og det vil jeg fastholde min ret til at have en holdning til. Jeg synes det er vigtigt, at jeg som fagperson bidrager til den retspolitiske debat med noget, som er en del af min hverdag, og som jeg derfor har praktisk erfaring med og viden om, siger Mette Grith Stage til Fredericia Dagblad.

Men det mener Trine Bramsen ikke. Hun mener ikke, at Mette Grith Stage bør udtale sig om brugen af anonyme vidner, fordi hun som forsvarsadvokat tjener penge på at forsvare bandemedlemmer.

- Det er totalt vrøvl og foruroligende, at en retsordfører kan sige sådan noget. Hun om nogen burde vide, at jeg som beskikket forsvarer ikke får hverken mere eller mindre i løn for at føre en sag, og uanset om der er anonyme vidner eller eje. Det her handler om retssikkerhed og intet andet, siger Mette Grith Stage.

Hun har beklikket mig som person, men det ødelægger ikke min nattesøvn, hvis hun ikke undskylder. Jeg glæder mig bare over, at så mange giver mig opbakning.

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage

Rart med opbakning

På Christiansborg har Trine Bramsens udtalelser udløst harme hos flere partier, og på lederplan har flere medier taget afstand fra Trine Bramsens udtalelser. Det er endnu ikke lykkedes at få Trine Bramsen til at tage afstand til sine udtalelser.

- Det spolerer ikke min nattesøvn, at hun ikke har beklaget, men det er dejligt med opbakning fra både politikere, journalister og kolleger, siger Mette Grith Stage.

Annonce

Står fast

Hun fastholder sit synspunkt om, at anonyme vidner er et skred for retssikkerheden.

- Det er ligegyldigt, om det er et bandemedlem eller naboens søn. Det er et grundlæggende princip i et retssamfund, at man som tiltalt i en straffesag har ret til at vide, hvem det vidner imod en. Vidnet og den tiltalte kan have nogle udeståender; der kan være gammel - eller nyt - nag mellem dem, som kan betyde, at vidnet har en interesse i at forklare noget ufordelagtigt om den tiltalte, siger Mette Grith Stage.

Når den tiltalte ikke ved, hvem vidnet er, har den tiltalte ikke mulighed for at give disse oplysninger til sin forsvarer, påpeger fprsvarsadvokaten.

Hun er helt enig i, at vidner skal kunne føle sig trygge.

- Men det er der også muligheder for i reglerne, som de er i dag. Der er f.eks. mulighed for, at den tiltalte og dennes evt. venner skal forlade retssalen mens vidnet afgiver sin forklaring, ligesom man kan udlade at oplyse vidnets adresse for tiltalte. Det er ikke retssikkerhedsmæssig betænkeligt på samme måde som anonyme vidner, siger Mette Grith Stage.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Sannes sang var - desværre - så svag, slidt, sølle, at det gjorde ondt at opleve

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Endelig en vigtig ændring på stor travl parkeringsplads

Fredericia For abonnenter

Motorvejsstøjen eksploderer: - Jeg ville hellere have en vindmølle i min baghave

Alarm 112

22-årig kaldte politiet for 'fucking svin': Det skulle han aldrig have gjort

Fredericia

Fantasien når nye højder: Fredericia skal da have sit eget Eiffeltårn

Avisen Danmark ved Ukraines grænse til Moldova: Her splitter spørgsmålet om Rusland

Fredericia

Fredericia lider stort tab af turister: Nu skal Businessman Brown og Familien Fjeld vindes tilbage

Fredericia For abonnenter

Far krævede millionerstatning efter overfald, men fik 2900 kroner: Datters sidste håb om retfærdighed forsvandt

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Erhverv

Klagenævn underkender Fredericia Kommune trods klager fra naboer: Landmand skal ikke undersøge gyllelugt

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

Udlændinge forsøgte at begå indbrud: Blev stoppet af hundepatrulje

Navne For abonnenter

Løbe- og madglad byrådspolitikers bedste råd: Vær modig og nysgerrig

Kultur

Hans blev kaldt for nazi-unge: - Det gør ondt på en lille dreng

Annonce