Annonce
Middelfart

Lokaldebat: Bevar Sildemarken som det fristed, den er

Sildemarken er et råt fristed, som bør bevares, mener Per Bjørholm Madsen. Tegning: Per Bjørholm Madsen

Næsten hver morgen går jeg en tur på havnen. "Jeg vender lige havnen", siger jeg til min kone. "Tilbage om et kvarter".

Jeg har læst afgørelsen fra Miljøministeriet vedr. ansøgninger om bynære kystområder fem (?) forskellige steder i kommunen. Af de fem indsendte ansøgninger fra Middelfart Kommune er projektet ved Sildemarken ved Gl. Havn det eneste, der fik tilladelse til at blive gennemført. Man kan ikke anke de fire andre afgørelser. Man kan jo konkludere, det var ærgerligt. Men ingen af de steder taler for kystnære byområder og anlægsprojekter.

Havnen og den gamle bydel har undergået store forandringer. Mange familier flytter til Middelfart Kommune. Her er alt: natur, strand, rekreative områder og gode bosætnings- og institutionelle vilkår. Vi er en rig kommune.

Annonce

I 2014 blev Gl. Havn med Værftet og Sildemarken blandt byens borgere udnævnt til middelfarternes mest populære historiske område. Et fristed. Råt og upoleret.


Mange projekter har vi borgere ikke indflydelse på, men vi er mange, der er bange for det projekt, som Middelfart Byråd har fået grønt lys til af Miljøministeriet.

Per Bjørholm Madsen, Middelfart


Skal dette historiske område også retlines?

Der er forskel på at bevare, renovere, ombygge og nybygge. Det ved dem, der bor i et område med en bevarende lokalplan. Der dispenseres og vurderes forskelligt i sager. Tit er man uforstående over for, hvad der ligger til grund i enkelte afgørelser.

Alt dette kan lyde som noget trakasseri, hvis det ikke var så forbandet vigtigt for en del borgere i Middelfart. Især os, der har set de store forandringer, og hvilke vilkår de er sket på i den indre by og på havn.

Mange projekter har vi borgere ikke indflydelse på, men vi er mange, der er bange for det projekt, som Middelfart Byråd har fået grønt lys til af Miljøministeriet. Og har lagt i hænderne på hvem? Endnu en landskabsarkitekt, måske. Der med konceptuelle henvisninger til historiske og geografiske referencer skal have afprøvet nyt materiale på den gamle havnekaj. Det endelige slag om det ”uberørte” fristed ved Gl. Havn er nok slut.

Men hvis det kun drejer sig om dykkerklubben, så giv dem lov til at bygge nyt på den gamle sokkel. Det er da kun en formsag. Man kan være enig eller uenig om denne dagsorden alt efter temperament og på hvilken tue, man står.

Nye generationer skal også ”vende havnen” uden generende og turisttilrettede tilnærmelser på deres vej. Bevar Sildemarken, som den er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce