Annonce
Læserbrev

Lokaldebat: Forældrepar holder datteren hjemme på fredag - vil have bedre normeringer til de mindste

Lokaldebat: Fredag 22. november har vi besluttet at holde vores datter hjemme fra børnehave for at vise vores støtte til den landsdækkende forældrebevægelse, der kæmper for bedre faglige normeringer i landets daginstitutioner.

Forældre, pædagoger, bedsteforældre og søskende går på gaden i blandt andet København og Herning for at vise politikerne på Christiansborg, at de mener det alvorligt, når de siger, at nok er nok, og at der skal være bedre forhold for vores børn.

At vi holder vores barn hjemme 22. november er ikke en kritik af vores barns børnehave, tværtimod. Vi oplever dagligt, hvordan personalet knokler for at skabe de bedste rammer for vores datter på trods af dårlige normeringer.

Desværre er hverdagen sådan, at en enkelt voksen nogle gange står alene med 8 til 10 børn, eller at vi forældre kommer ind på en stue med 8 børn, hvor den voksne slet ikke er tilstede grundet en konflikt et andet sted, og larmen på stuen er forfærdelig.

Det gør ondt, når vores datter græder om morgenen, fordi hun ikke kan lide larmen, der ofte opstår i hendes børnehave.

Vi håber, at vores fælles protest vil få politikerne til at lytte til de mange fagpersoner, der igen og igen bliver ved med at advare mod de dårlige normeringer. At vi får lovbestemt minimumsnormeringer, og at regningen ikke bliver tørret af på kommunerne.

Vi håber, at andre forældre også vil følge vores protest og holde deres børn hjemme 22. november.

Annonce
Morten og Marie-Louise Thomsen holder deres datter Aya hjemme fra børnehaven fredag 22. november for at vise deres støtte til dem, der kæmper for bedre normeringer i landets daginstitutioner. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

En gennemarbejdet bog

Læserbrev

Nej tak til julegaven, von der Leyen

Læserbrev: Julen er en højtid fyldt med en skøn blanding af mange hundrede forskellige juletraditioner fra hele Europa. Men ikke alle "gaver" fra Europa er lige velkomne. I Ursula von der Leyens politiske retningslinjer for EU-Kommissionen lægges der op til et lovforslag, der skal sikre, at "enhver lønmodtager i unionen har en rimelig mindsteløn". Det får mine alarmklokker til at ringe, for det kan i den grad underminere den danske model og princippet om, at der ikke lovgives om løn og arbejdsvilkår i Danmark. Det er den danske model, der sikrer os gode arbejdsforhold. På det private arbejdsmarked sætter vi os til forhandlingsbordet lige om lidt, og der er i min optik mulighed for solide forbedringer af overenskomsterne. Vi har i HK Privat Sydjylland besøgt over 130 virksomheder og spurgt vores medlemmer, hvordan de gerne ser deres arbejdsliv forbedret. Udover lønforbedringer er et stort ønske fra medlemmerne en forhøjelse af fritvalgskontoen og en udvidelse af mulighederne, så der bliver større frihed til at indrette sit arbejdsliv, så det passer bedre med de behov, man har - uanset hvor i livet, man befinder sig. Når Ursula von der Leyen og andre politikere fantaserer om en lovfastsat mindsteløn, overser de, at løn og arbejdsvilkår er meget andet end, hvor mange kroner arbejdsgiveren skal udbetale til sine medarbejdere en gang om måneden. Overenskomster regulerer løn, ferie, arbejdstid, barsel, pension og meget andet, for det har lønmodtagerne ønsket. Det er fuldstændig som ønskesedlen til jul - den skal politikerne heller ikke blande sig i.

Fredericia

Efter politisk pres: Nu inviterer kommunen til borgermøde om Dan Gødning

Annonce