Annonce
Middelfart

Lokaldebat: Hvorfor er minimumsnormeringer så vigtige?

Annonce

Vi vil have minimumsnormeringer.

Jeg ønsker, at kampen for minimumsnormeringer bliver lidt mere nuanceret, og politikerne skal forstå, hvor vigtigt det er, at der er pædagoger nok til stede i hverdagen hos børnene.

Pædagoger har mange opgaver, som ikke er så synlige, jo, for det enkelte barn og deres forældre. Pædagoger sprogvurderer alle treårige børn her i Middelfart Kommune. Der bliver lavet SPU på alle børn, der er på vej i skole. Pædagogen deltager i forældresamtaler. Vi går fra og beskriver børn i udsatte positioner. Her fristes jeg til at skrive, at inklusion er en smuk tanke, men hvor blev ressourcerne af til vore børn i udsatte positioner? Pædagoger holder møder med andre faggrupper fra PPR som talepædagog, fysioterapeut, ergoterapeut og psykolog, hertil kræves forberedelse, som ofte består i udfyldelse af DPU, TRAS og andet materiale. Pædagogens beskrivelse af barnet skal helst være rentabelt og validt, så derfor skal vi vende vores syn på barnet med kollega, leder og selvfølgelig forældrene.

Arbejdsopgaver som går fra den vigtige tid med børn. Opgaver der har betydning for det enkelte barns trivsel og udvikling i et tæt forældresamarbejde. Det er bare nogle eksempler på det pædagoger gør, som sandsynligvis ikke er så synligt for politikerne. Vores kerneopgave som pædagog er at tage vare på det enkelte barn, vi giver omsorg og nærvær. Pædagogen støtter de sociale relationer, så børn kan begå sig og være deltagende sammen med andre i små og store grupper. Ved omsorg får vi trygge børn. Børn udvikler sig fra det enkelte individ til at kunne indgå i et fællesskab. Ved at barnet er trygt, bliver der grundlag for læring og dannelse. Pædagoger i børnehaven forbereder børn på det næste skridt i livet, nemlig at kunne indgå i fællesskabet og modtage læring, når barnet kommer i skole. Børn udvikler ikke sig selv, børn udvikler sig i relationer med pædagoger, deres forældre og andre børn. Derfor skal vi have minimumsnormeringer.

I juni demonstrerede både børn og voksne for minimumsnormeringer i Middelfart. Arkivfoto: Jan Bonde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce