Annonce
Læserbrev

Lokaldebat: Hvorfor hedder Byens Bedste ikke Kommunens Bedste?

Lokaldebat: Vi, i vores del af Middelfart kommune, er rigtig stolte.

Velfortjent hæder og stort til lykke til: DagliBrugsen Brenderup, til Båring Skov Gl. Badehotel, til Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup og til Susanne M. i Ejby.

Fantastisk!

Men skulle vi ikke fremover løfte i samlet flok og støtte hinanden i hele vores dejlige kommune?

Derfor er mit forslag, at næste års slogan ikke hedder ”Byens Bedste”, men ”Kommunens Bedste”.

Svar fra lokalredaktør Jan Bonde:

Hej Karin Wemmelund Tak for dit indspark. Byens Bedste er læsernes kampagne. Og selv om Middelfart Kommune er partner i kampagnen, så er det ikke et kommunalt projekt, og derfor vil vi gerne signalere noget andet med navnet. Men som du konstaterer, så rækker Byens Bedste ud til hele vores lokalområde og hylder det lokale handels- og kulturliv, som heldigvis er rigt og mangfoldigt.

Annonce
Lørdag 5. oktober afholdt avisen for awardshowet Byens Bedste, hvor hele kommunens handels- og kulturliv blev hyldet. Karin Wemmelund, læserbrevsskribent, mener, at kampagnen til næste år bør have et andet navn. Foto: Klaus Knakkergaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FCK-spiller skadet + Succes for Fuglsang

Læserbrev

Lokalformand for vandråd: Jeg forstår ikke formålet med denne skræmmekampagne

Læserbrev: Forsyningsvirksomheden Ewii har i et nyhedsbrev nedgjort de mindre vandværker ved at betegne dem som underudviklede og ved at sætte spørgsmålstegn ved, om de kan levere rent vand. Trefor Vand, som er ejet af Ewii, havde tilbage i 2017 selv problemer med pesticidet desphenyl-chloridazon over grænseværdien i syv boringer, hvilket blandt andet betød, at man tog Staurbyskov Vandværk på Fyn ud af drift i en periode. Så Ewii har tidligere haft rod i deres "andegård". Direktør Lars Bonderup Bjørn burde være for veluddannet til at skabe forvirring hos forbrugerne. Han udtaler til dagbladet Information, at den danske vandsektor ikke er rustet til at håndtere den øgede forurening af drikkevandet. De mindre vandværker er underudviklede og tager for få vandanalyser. Nogle vandværker kun én om året. Det er direkte usandt. Det er kommunerne, der er myndighed. Vandværker tager som minimum otte prøver om året. Her er tale om en totalanalyse af boringer, vandværk, ledningsnet og fire steder på taphanerne. Kommunen fører også tilsyn med vandværket tekniske tilstand. Ewii-direktøren udtaler videre til avisen: "Kan det være rigtigt, at nogle forbrugere skal have større sikkerhed for vand af høj kvalitet end andre, bare fordi de får vand fra et større vandværk", og han svarer selv: "Nej, vel". Jeg gad vide, hvor han har disse påstande fra. Vi fra de mindre vandværker leverer vand af høj kvalitet. At flere små vandværker er lukket, skyldes for det meste strukturudviklingen og ikke forurening. Selvfølgelig er der vandværker, der ikke er fulgt med udviklingen og har glemt, at et vandværk er en fødevarevirksomhed. Hvad angår vandpriser, er det sådan, at vandværker drives efter "hvile i sig selv-princippet". Det vil sige, der skal være en balance mellem indtægter og udgifter. Det er dog muligt, at vandværket over en årrække kan opkræve beløb til nye investeringer. Lars Bonderup Bjørn argumenter for at få fremmed kapital fra eksterne investorer, der selvfølgelig vil have et pænt afkast. Dette tager vi mindre vandværker kraftigt afstand fra. Vi har muligheder for at låne penge med kommunegaranti. Jeg forstår ikke formålet med denne skræmmekampagne. Jeg har i mange år fulgt mindre vandværkers udvikling, og mange af os får rådgivning fra professionelle rådgivere.

Fredericia

Nyåbnet vinhandler i Vendersgade: En anden placering ville skabe en bedre forretning

Annonce