Annonce
Middelfart

Lokaldebat: Sixtus gør regning uden vært

Hotel Sixtus burde i stedet blive lavet om til et hospice, foreslår Mie Folmann. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Foranlediget af artiklen om Hotel Sixtus' trængsler i FS den 21. juli 2020 hermed et par kommentarer.

Hotellets direktør, Christina Nielsen, beklager de store omkostninger dels til støjdæmpning, dels til køb af de to nabohuse, samt også til udarbejdelse af byggeprojektet. Hertil kan kun siges, at de alle er selvforskyldte og kan begrundes med, at det ønskede projekt ikke er muligt uden dispensation fra diverse miljølove og -regler. Heri ligger selvfølgelig også den lange sagsbehandlingstid. Og kære Christina, at man har investeret mange millioner på forventet efterbevilling uden løfte om tilsagn er vel lidt at gøre regning uden vært.

I den offentlige debat er man ofte uforstående over de lokale protester mod en udvidelse, som en ændret lokalplan vil give mulighed for - altså med mange undtagelser fra gældende love og regler. Som begrundelse for en støtte til Hotel Sixtus' udvidelse lyder det ofte: Der har jo altid været hotel, så det må I tåle - eller - den grovere version - I kan jo bare flytte!

Her er et par korrektioner på sin plads: Hotellet har ikke altid været hotel, faktisk var det oprindeligt hvilehjem for udtjente lærere og lærerinder. Dernæst (1990) blev det ændret til kursusvirksomhed. Dette er siden gradvist blevet ændret til både kursus- og festvirksomhed. Hotellets størrelse taget i betragtning har det været til at leve med på trods af stigende trafikal og parkerings- og støjmæssig belastning. Såfremt kommunen beslutter sig for at ændre lokalplanen, vil det måske blive et paradis for hotelgæsterne, men bestemt ikke for lokalbefolkningen. En lokalbefolkning som har troet de boede i et boligområde og ikke et erhvervsområde. Området er natursmukt i sin enkelhed - lad det få lov at bestå.

Hvis hotelvirksomhed i sin nuværende størrelse ikke er rentabelt, så etabler et hospice. Dem er der alt for få af i landet, og det ville være et smukt sted at ende sine dage - og måske mere i tråd med den oprindelige ide med et hvilested for udtjente borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Værtshus er corona-ramt og holder lukket: - Mange er desværre ligeglade og fortsætter over på et andet værtshus

Fredericia

Tak for kaffe: Ølbrygger åbner kafferisteri i Fredericia

Annonce