Annonce
Middelfart

Lokaldebat: - To centrale dele af kernevelfærden i Middelfart Kommune er under pres

Byrådsmedlem Morten Weiss-Pedersen (K) ser udfordringer i to af kommunens store velfærdsområder. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Lokaldebat: To centrale dele af kernevelfærden i Middelfart Kommune er under pres, nemlig ældreplejen og den kommunale folkeskole.

Tager vi ældreplejen først, er udfordringerne klare: Andelen af ældre stiger markant de næste mange år, samtidig med at erfarne sosu'ere på kommunens plejehjem og i hjemmeplejen står over for at gå på pension. Det er i sig selv udfordrende nok, specielt i kombination med at ansøgertallene til landets sosu-skoler falder markant.

Det betyder i klar tekst, at der fremover vil være færre medarbejdere til at hjælpe og passe markant flere ældre. Hvad kan der gøres ved det? Det har man et bud på blandt andet i Ikast-Brande Kommune, hvor man som forsøg har taget et opgør med kontrol- og dokumentationstyranniet specifikt i en del af hjemmeplejen for på den måde at sikre den enkelte sosu-assistent eller hjælper mere tid til at være sammen med borgerne i deres hjem. Et forsøg, der vil afhjælpe den del af udfordringen, at fremtiden byder på flere ældre og færre til at passe dem. Et forsøg, vi i Middelfart Kommune bør følge tæt.

Annonce


Andelen af ældre stiger markant de næste mange år, samtidig med at erfarne sosu'ere på kommunens plejehjem og i hjemmeplejen står over for at gå på pension.

Morten Weiss-Pedersen (K), byrådsmedlem


Og så er der Middelfart Kommunes folkeskoler. Her er status den, at ”løfteevnen” (skolernes evne til blandt andet at sikre et gerne højt eksamensgennemsnit ved afgangsprøven) opgjort centralt ligger tæt på landsgennemsnittet. Eller med andre ord: Vi er i Middelfart Kommune hverken specielt gode eller dårlige sammenlignet med folkeskolerne i de 97 andre kommuner - bortset fra Ejby Skole, hvor løfteevnen ligger tydeligt under de andre folkeskoler i Middelfart Kommune (her refereres til Middelfart Kommunes nyligt offentliggjorte kvalitetsrapport, der viser, at Ejby Skoles 9-klasses elevers karaktergennemsnit i skoleåret 2018/2019 lå 0,7 under den socioøkonomiske reference - altså det forventede i forhold til elevsammensætningen, red.).

Det er ikke godt nok eller ambitiøst nok hverken for elever og forældre i Ejby Skole eller for eleverne og forældrene i resten af Middelfart Kommunes folkeskoler. Her skal der arbejdes med andre pædagogiske arbejdsformer, lærerudvikling, digitalisering, virtuelle forløb og ikke mindst med arbejdsmiljø og ledelse for at få rykket løfteevnen op i første division. Ikke for isoleret at ligge flottere placeret end de fleste andre kommuner, men i bund og grund af hensyn til eleverne og deres senere uddannelses- og arbejdsliv.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Fredericia

480 tyske krydstogtgæster lyner die Jacke og oplever kølige Fredericia i dag

Fredericia

Læser undrer sig over gadelys-udskiftning: Når kommunen alle 12.000 lamper inden udgangen af dette år?

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Middelfart

På hest eller gåben: Kom til juleoptog gennem Gelsted

Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

Alarm 112 For abonnenter

Person omkom efter voldsom brand: Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt

Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce