Annonce
Læserbrev

Lokaldebat: - Vi sætter stor pris på, at Staurby Skovs hovedveje fejes

Lokaldebat: Forleden bemærkede jeg et læserbrev rettet mod strukturen i og plejen af Staurby Skov. Indlægget indeholdt rosende omtale af skovens struktur, udvikling og pleje.

Samtidig rejstes en kritik af renholdelse af skovens stier i form af fejning af blade fra stierne. Skribenten mente, at det forekom som et indgreb i naturens orden. Samtidig forekom aktiviteten at være spild af ressourcer til økonomisk ugunst for skatteyderne. Endvidere mente skribenten, at skovens personale måtte føle sig misbrugt til sådanne unødvendige gøremål.

Vi er et seniorægtepar som med vores hund dagligt en-to timer frekventerer Staurby Skov. Vi føler en udtalt anledning til at rose skovens ledelse og medarbejdere for det store arbejde, der synligt og med omtanke, lægges i skovens udvikling og pleje. Vi kan færdes i et helt unikt stykke natur, som er flot struktureret, løbende udviklet og altid velplejet. Tilsvarende gør sig gældende for Hindsgavl-skovene.

Vi sætter stor pris på, at skovens ”hovedveje” med passende intervaller fejes. Denne foranstaltning vidner om overordentligt stort fokus på naturens pleje til glæde for skovens brugere. Har man absolut behov for at have blade og lignende under fødderne, så byder skoven i øvrigt på gode muligheder herfor.

Fra mit aktive arbejdsliv erindrer jeg følgende ordvalg: ”Er du glad og tilfreds med forholdene, så fortæl det til andre - har du forhold at påtale, så sig det til den ansvarshavende.” Kritiske betragtninger af omhandlende karakter forekommer det unødvendigt at præsentere for avisens læsere.

Annonce
Staurby Skov ligger mellem Middelfart og Strib. Arkivfoto: Peter Leth Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Horsensiansk fagforeningsformand om finanslov og OK20: Fint nok, men det er altså alt for små skridt

Læserbrev: Der var store forventninger til regeringen. Efter næsten to årtier med Fogh, Løkke, Thorning/Corydon og så igen Løkke er vi rigtig mange, der har fået rigtig meget for meget af den samme nyliberale politik. Og der er lyspunkter i finansloven for 2020. Farvel til opholdskrav for dagpenge. Millioner til kamp mod social dumping. Positivliste for virksomheder, der tager lærlinge. Mere menneskelig flygtningeholdning. En ambitiøs klimaplan. Opnormering i daginstitutioner og på skoler. Penge til psykiatrien. Stop for effektiviseringsbidrag. Afskaffelse af uddannelsesloft. Fint nok, men det er altså alt for små skridt. Det er som om, regeringen har fortrængt, at der er et kæmpe efterslæb, når det gælder om at vedligeholde og udbygge den danske velfærd. Mon ikke snart finansministeriets regneark som lovet bliver revideret, så velfærdsinvesteringer optræder som positive investeringer frem for udgift? Den nye finanslov afspejler ikke, at der er penge nok til fuld genopretning af velfærden efter års systematisk underfinansiering. Siden 2001 er skatter og afgifter sat ned. Provenuet i dag er mellem 45 og 50 mia. kr. lavere om året. Dertil kan lægges de mange milliarder, Skat har til gode, men ikke kan få indkrævet - for slet ikke at tale om de milliarder, der er fosset ud af statskassen til nationale og internationale svindlere. Nævnes skal også, at de 50 rigeste familier i Danmark tilsammen har en formue på 650 mia. kr. - langt over halvdelen af statsbudgettet for et år. Ejerne af Lego, Coloplast, Bestseller, Jysk, Danfoss, Ecco m.fl. har næsten firdoblet deres formuer siden 2009. Jo, der er skam penge i Danmark! Hvad afholder regeringen og dens støttepartier fra for alvor at indfri valgløfterne til både børn, unge og ældre samt Arne og de andre nedslidte på arbejdsmarkedet? Og til klimaet? Ambitiøse målsætninger er ikke tilstrækkeligt. Det kræver en pænt stor investering og politisk vilje at føre dem ud i livet. Som finansloven altså indeholder små, gode skridt, må vi se, om næste års nye overenskomster til omkring 600.000 privatansatte også gør det. Pengene er der. Sammenhold og vilje i fagbevægelsen er der. Og der er dokumentation for ekstrem grådighed og frækhed hos arbejdsgivere, ofte suppleret med uværdig og umenneskelig optræden! ("Kinesiske kokke lever som slaver". "Rumænske håndværkere med falske lønsedler" osv.) Skal overenskomstfornyelsen levere løsninger mod social dumping og for bedre løn- og arbejdsvilkår, så er kravene: Væsentlig højere mindsteløn og et kædeansvar, som kan sikre, at ansvaret for ordentlige løn- og arbejdsforhold placeres i Danmark, uanset hvor "italiensk" underentreprenøren måtte være!

Annonce