Annonce
Udland

Lokale myndigheder melder om nat med 33 dræbte i Gaza

Sørgende palæstinensere i Gaza søndag efter israelske luftangreb. Det palæstinensiske sundhedsministerium siger, at mindst 33 mennesker er blevet dræbt ved israelske luftangreb natten til søndag. Foto: Mohammed Salem/Reuters
Ifølge de seneste meldinger er der i alt blevet dræbt over 180 mennesker i den tæt befolkede Gazastribe.

Det palæstinensiske sundhedsministerium siger, at mindst 33 mennesker er blevet dræbt ved israelske luftangreb i Gazastriben natten til søndag.

Israels hær siger, at israelerne står over for det største antal raketangreb fra Gaza nogensinde: 3000 raketter er affyret fra Gazastriben, siden kampene brød ud, hedder det.

Israel bombede søndag blandt andet et hus, hvor lederen af Hamas bor. Det skete tidligt søndag samtidig med, at sirener advarede om raketangreb mod israelske grænsebyer.

Øjenvidner siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at fem huse er blevet ødelagt på Gazastriben under kamphandlinger tidligt søndag.

Ifølge de seneste meldinger skal der i alt være blevet dræbt over 180 mennesker i den tæt befolkede Gaza-område, som kontrolleres af islamistiske Hamas. Blandt de dræbte er mindst 47 børn. Flere dødsofre kan ligge begravet under sammenstyrtede bygninger.

I Israel er ti personer blevet dræbt - heriblandt to børn.

Israel siger søndag, at det fortsætter en bølge af luftangreb, og at der i de seneste 24 timer er blevet rettet bomber mod 90 mål forskellige steder i Gazastriben.

Israel siger, at 450 af de 3000 raketter, som er affyret af Hamas, er faldet ned i Gazastriben, mens Israels antimissil system har opfanget 1150 raketter på en uge.

Israelske huse er blevet ramt, og der har under kampene tit har været luftalarm i israelske byer og boligområder.

Den blodige militære konflikt har også ført til optrappet vold mellem civile jøder og arabiske israelere samt dødelige sammenstød på Vestbredden.

En bygning, der bestod af 11 etager med både kontorer og lejligheder for mange journalister og medieorganisationer blev bombarderet lørdag.

Mediebygningen blev betragtet som et af de få sikre steder i Gaza.

- Verden vil vide mindre om, hvad der sker i Gaza på grund af det, der er sket i dag, hed det i en erklæring fra nyhedsbureauet AP efter bygningen var ødelagt.

- Bygningen var også kontor for civile nyhedsmedier, som terrorgruppen Hamas gemmer sig bag og bruger som menneskeligt skjold, sagde en talsmand for Israels militær lørdag.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce