Annonce
Fredericia

Lokalejagt er slut: E-sport-forening har fundet egnet sted

Fredericia E-sport får til huse på Bülows Kaserne. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Forening har fået 120.000 kroner til etablering i nye lokaler.

Fredericia: Fredericia E-sport har længe søgt efter egnede lokaler til deres forening. Nu er jagten på lokaler indstillet, da uddannelsesudvalget samt kultur- og idrætsudvalget har tilbudt foreningen lokaler på Bülows Kaserne. Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for, at vi kan hjælpe foreningen til nogle egnede lokaler. De har nogle helt særlige behov, og dem har vi kunnet opfylde med lokalerne på Bülows Kaserne. Det giver også en god synergi i forhold til Makerspace, som også holder til på Bülows Kaserne. Der er gode muligheder for samarbejde foreningen og Makerspace imellem og især i forhold til vores nye projekt med virtuel reality, oplyser formand for uddannelsesudvalget Pernelle Jensen (V) i pressemeddelelsen.

Kultur- og idrætsudvalget har tidligere bevilliget 120.000 kroner til etableringsomkostninger, og de penge skal nu bruges til at gøre de nye lokaler klar til brug for foreningens medlemmer. Derud over skal foreningen selv stå for internet, el og klargøring.

Annonce

Aktiviteter i sommerferien

Fredericia E-sport får til huse i de tidligere administrationslokaler. Fredericia Teater har brugt disse lokaler lejlighedsvist til danseprøver, men de flytter deres prøver til kantinen og nogle tilstødende lokaler.

- Jeg glæder mig over, at det er lykkes at lave en aftale med Fredericia E-sport. Der har været et langt tilløb, men det lykkes takket være nogle ildsjæle, der har kæmpet for at finde de rette lokaler. Lokalerne rummer store muligheder for vækst, og foreningen har meget store ambitioner, som jeg håber, at de lykkes med, så vi kan få e-sport her i Fredericia på Danmarkskortet, siger næstformand i kultur- og idrætsudvalget, Christian Jørgensen (V). Det var foreningens mål er at være klar til det kommende skoleår, men med de nye lokaler på Bülows Kaserne på plads vil foreningen så småt starte nogle aktiviteter op allerede i løbet af sommerferien.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Private plejere demonstrerer i eftermiddag: - De ældre er taberne her

Annonce