Annonce
Fredericia

Lokalplan for kolonihaveområde var ventet - nu giver den udfordringer

Kolonihaveområdet langs Egeskovvej er fra 50'erne. Grundene er store som parcelhusgrunde og vejene brede som villaveje. Efter grundejerforeningens mening er det en gammel fodfejl, at området fik kolonihavestatus. Der er gennem de seneste år blevet bygget nye og store huse i området. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Grundejerforeningen af 1956 mødes mandag for at drøfte næste skridt i sagen om ny lokalplan for kolonihaverne i nordbyen. Politikere har lagt op til mulige dispensationer.

Fredericia: Adskillige byggeprojekter er gået i stå langs vejene i kolonihaveområdet ved Egeskovvej. De fleste har ladet byggematerialer og værktøj hvile, indtil en ny lokalplan for området lå klar.

- Ingen har turdet begynde at bygge, for vi har ikke vidst,hvor meget kommunen ville tillade, siger Anne Gade-Hansen.

Et forfaldent hus på en af nabogrundene har således fået lov at stå. Grunden er solgt, men ejeren er blandt dem, der har afventet lokalplanen.

Nu ligger den på skrift og er godkendt i første omgang af politikerne i by- og planudvalget. Siden skal den ind over byrådet og derefter i høring i otte uger.

Men allerede nu står det klart, at planen vil give konflikt med adskillige husejere i området. Der er gennem årene blevet opført flotte huse, som langt overstiger de tilladte 35 kvadratmeter, og husene er beboet året rundt. Enkelte har dispensation til helårsstatus, ligesom der er udstedt dispensation til byggerier gennem årene.

Bestyrelsen i grundejerforeningen mødes mandag aften for at drøfte, hvordan man skal imødekomme lokalplanen. Først når bestyrelsen har været samlet, ønsker formand Erling Poulsen at kommentere planen.

Grundejerforeningen har i forbindelse med lokalplansarbejdet været i dialog med politikerne, men da det stod klart, at foreningens ønske om at få tilladelse til bebyggelse på 120 kvadratmeter ikke kunne imødekommes, trak man sig ud af drøftelserne.

I den forbindelse har Fredericia Kommune været tilbageholdende med lovliggørelsessager, idet vi ikke har ønsket at bede beboerne ændre/nedrive noget, som evt. bliver lovligt via en ny lokalplan inden længe.

Planafdelingen - Fredericia Kommune

Politisk signal

Kolonihaveejerne pointerer, at kommunen aldrig har gjort indsigelse mod, at huse er blevet bygget større eller har været beboet året rundt. Avisen har tidligere spurgt ind til den sag i Fredericia Kommune, og forvaltningen konstaterede:

Der er tidligere truffet politisk beslutning om at arbejde for større bebyggelse og mulighed for helårsbeboelse i området.

Forvaltningen har herefter arbejdet for denne beslutning og fået undersøgt, hvilke miljømæssige bindinger, kolonihaveområdet er omfattet af. I den forbindelse har Fredericia Kommune været tilbageholdende med lovliggørelsessager, idet vi ikke har ønsket at bede beboerne ændre/nedrive noget, som evt. bliver lovligt via en ny lokalplan inden længe.

Nu foreligger den nye plan, og formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts har slået fast, at noget bliver der dispenseret for og andet skal rives ned.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Læserbrev

Skovejer i replik: Ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke

Læserbrev: Karsten Enggaard har et svar i Fredericia Dagblad 16. september ("Her er svar på spørgsmålene, Rolf Jensen") til mit indlæg tidligere. Træer udpeget til naturligt henfald er ganske rigtigt ikke nyt, men jeg kan huske Enggaard sige, at de 10 veterantræer var opfundet til lejligheden; og Enggard må stadig gerne svare på, hvor meget skovbrug DN regner med, der er tilbage med fem veterantræer pr. ha. Enggaard sammenligner mængden af dødt ved i "gennemsnitlig skov" og "naturlig løvskov". Det duer ikke i den her fredning. Må vi få en sammenligning mellem ekstensivt drevet løvskov, som DN selv kalder området, og naturlig løvskov? Så er ligheden vist mere slående end forskellen! Gøgeurten lader vi være; vi kommer for langt ud, hvis Enggaard skal gøre rede for, hvilke gøgeurter han er ligeglad med risikerer at forsvinde i en mørk skov. Mit købsforslag var en hentydning til, at ingen vil købe skoven, fordi ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke! Enggaard bruger udtrykket "i al fremtid" for et stabilt fredningsforslag, men med de ubegrænsede beføjelser over hele skoven, Fredericia Kommune skal have ifølge fredningsforslaget, er der intet, der ikke kan ændres på; Fredericia Kommune kan gøre lige, hvad der passer dem, bestemme hvad der passer dem... Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur.

Fredericia

Sagen om cirkelbroen er afsluttet: Kommunen indgår forlig og betaler en del af udgiften

Annonce