Annonce
Fredericia

Lokalplan giver panderynker: Shell bekymret for ja til større boliger

Shell Raffinaderiet er den store nabo mod nord. Hvis der skulle sikres en effektiv støjdæmpning mellem virksomheden og bebyggelsen ved Egeskovvej, så ville det kræve en støjvold af gigantiske dimensioner, som Egeskovvej skulle føres igennem. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Når der siges ja til boliger på 80 kvadratmeter i kolonihaverne, frygter Shell, at det skaber forventning om en omdannelse til helårsbeboelse. Shell har et godt forhold til naboerne, men bekymrer sig over nye regler.
Annonce

Fredericia: Det er med baggrund i støj fra bl.a. Shell Raffinaderiet, at der ikke gives tilladelse til helårsbeboelse i kolonihaveområdet ved Egeskovvej.

Shell er således også tilfreds med, at lokalplanen ikke indeholder forslag om at tillade helårsbeboelse, men frygter alligevel, at tilladelsen til at bygge større huse vil udløse en forventning om, at man har taget et skridt på vej mod helårsbeboelse.

- Shell ser med bekymring på, om dette vil kunne medføre konflikter i interesserer mellem kolonihavernes ejere og erhvervslivet med deraf følgende naboklager, fremgår det af det officielle høringssvar fra virksomheden.

Shell er glad for naboskabet med kolonihaveområdet og har aldrig haft problemer med klager over støj.

- Vi synes, det er dejligt, at der er plads til sådan et område, og vi har aldrig haft problemer med naboskabet, og det, håber vi, fortsætter. Vi blander os ikke i, hvilke grænser kommunen ønsker at sætte for bebyggelsen, men vi er bekymrede for, om ændringen kan give forventning om mere i forhold til områdets status, siger pressechef for Shell Raffinaderiet Torben Sørensen.

Annonce

Urealistisk støjvold

Undersøgelser har vist, at det ville kræve en støjvold af gigantiske dimensioner, hvis der skulle gives tilladelse til helårsbeboelse i kolonihaverne ved Egeskovvej. Den skulle have en længde på 600 meter og en samlet højde på 34 meter. Egeskovvej ville skulle føres igennem volden.

Støjvolden skulle sikre, at støjniveauet fra virksomhederne i nordbyen - især Shell Raffinaderiet - kunne nedbringes til 45, 40 og 35 dB i løbet af døgnet og dermed gøre det muligt at bo i området.

Men det projekt kommer aldrig til at blive realiseret, og det er baggrunden for, at politikerne allerede i 2017 besluttede, at der ikke skal arbejdes videre med at give området status af helårsbeboelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce