Annonce
Middelfart

Planarbejde starter forfra: Fortsat uvist om Hotel Sixtus får lov at udvide

Der er forsat lange udsigter til, at Hotel Sixtus kan have sine 20 nye værelser stående klar. Endnu ved hotellet ikke, om det i det hele taget får lov til at udvide. Foto: Peter Leth-Larsen
Det er snart fem år siden, Hotel Sixtus bad kommunen om lov til at udvide med 20 værelser - og der går nu yderligere mindst et år, før hotellet får et ja eller et nej.
Annonce

Middelfart:  Næsten fem år efter, at Hotel Sixtus første gang henvendte sig til Middelfart Kommune for at få lov at udvide med 20 værelser, venter hotellet og konferencestedet i vandkanten ved Fænøsund stadig på et ja eller nej til den omfattende investering. Der kommer nu til at gå mindst et år og formentlig mere, inden sagen er afgjort, efter at Økonomiudvalget den 25. juni besluttede at starte lokalplanarbejdet forfra.

En af forklaringerne på den lange sagsbehandlingstid er den støjsag, som blev rejst af naboerne, og som har tvunget hotellet til at lave støjundersøgelser og støjsikre for næsten seks millioner kroner - blandt andet med en 14 meter lang støjskærm ind til nærmeste nabo på Teglgårdsvej 83.

Hoteldirektør Christina Nielsen er overrasket over, at sagen bliver ved med at trække ud. Arkivfoto

Kommunens seneste skridt er ikke noget, der får smilet frem hos Hotel Sixtus' direktør, Christina Nielsen, der dog afviser at dele sin holdning med avisens læsere men blot konstaterer, at hun er overrasket over, at sagen nu starter på ny.

- Jeg troede faktisk, at lokalplanarbejdet fortsatte, som det skulle, nu hvor vi har opfyldt vores del med støjreduktionen, men det gør det så ikke. Og der går nu i bedste fald mindst et par år,  før vi kan få vores udvidelse realiseret, hvis vi da i det hele taget får lov, siger Christina Nielsen, der ikke tør byde på, hvor meget sagen har kostet hotellet ind til dato.

Hotel Sixtus har for flere år siden købt de to huse i forgrunden, som skal rives ned for at gøre plads til en ny værelsesfløj. Foto: Søren Gottwald

- Men vi har allerede brugt penge på købet af de to nabohuse og udarbejdelse af det ønskede byggeprojekt. De udgifter skal jo forrentes af den ekstraomsætning, vi forventer af udvidelsen, som vi nu må vente yderligere på,  siger Christina Nielsen.

Annonce

Sagsbehandler: Vi følger reglerne

Kommunens sagsbehandler Kirsten Bruun Plougmand ønsker ikke at forholde sig avisens spørgsmål om, hvorvidt det er rimeligt, at en erhvervsvirksomhed skal vente op til seks år på at få svar på, om den må udvide. Hun slår fast, at kommunen blot følger reglerne.

Men der er jo sket en vurdering i forvaltningen og truffet en politisk beslutning efterfølgende. Man kunne vel også have besluttet at fortsætte det igangværende lokalplanarbejde i stedet for at begynde på ny.

- Det er rigtigt, at forvaltningen i foråret har vurderet, at der vil være behov for at starte planarbejdet forfra og derfor har indstillet det til politikerne i Økonomiudvalget, som endte med at vedtage vores indstilling den 25. juni, siger Kirsten Bruun Plougmand.

- Men når det er sagt, er det vigtigt at understrege, at beslutningen om at starte forfra kun forsinker processen med godt en måned. En fortsættelse af det oprindelige planarbejde uden fornyet indkaldelse af ideer og forslag forud for ændring af kommuneplanen ville efter vores vurdering åbne op for, at naboer eller andre med interesse i sagen vil kunne klage til planklagenævnet, fordi der i dag ligger en anden kommuneplan, end den gang sagen startede. Og en sådan klagesag ville kunne forsinke processen væsentligt. Så dybest set er det også en fordel for hotellet, at sagen nu går om, siger Kirsten Bruun Plougmand.

Fra 27 til 47 værelser

Hotel Sinatur Sixtus på Teglgårdsvej 73 i Middelfart er opført i 1912 af Den Danske Pigeskole til ferie- og rekreationsophold. Stedet blev i 1956 overtaget af Danmarks Lærerforening og har gennem årene udviklet sig til hotel- og konferencested med driften baseret på kommercielle vilkår. Det har ført til flere udvidelser undervejs, hvor man i lighed med områdets øvrige hoteller og konferencesteder også er begyndt at danne ramme om private fester.

Sinatur Sixtus har nu et ønske om at udvide værelseskapaciteten fra de nuværende 27 til knap 47 værelser.

Udvidelsen skal ske ved opførelse af to tilsvarende værelsesbygninger ved siden af den nuværende Villa Louise ud til Teglgårdsvej. Kæden erhvervede for tre år siden de to nabohuse, der skal rives ned for at gøre plads til udvidelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Messerschmidts kristendom

Fredericia For abonnenter

Derfor bliver Fredericia Teater et spillested: En sikker trumf i en usikker tid

Annonce