Annonce
Børkop

Børkop Gymnasium - eller Brejning Søfartsskole? Lokalrådets formand er vild med tanken om en ny uddannelse i Vejles baghave

Regeringen lægger op til, at der bør åbne uddannelsessteder i mindre byer, og her bliver Børkop nævnt som et muligt sted. Hvilken slags uddannelse er der endnu ikke gjort nogen tanker om. Billedet her er fra Svendborg Erhvervsskole. Arkivfoto: Hans-Henrik Dyssel
Lokalrådsformand i Børkop Alexander Klemp kan sagtens forstå, at regeringen nævner Børkop i et udspil om nye uddannelsessteder. For Børkop er, ifølge ham, et oplagt sted at placere et nyt uddannelsessted.

Børkop: Et helt nyt gymnasium. En eventkoordinator-uddannelse. Eller måske en maritim uddannelse. Eller en noget helt fjerde.

Alle muligheder er åbne, for endnu er det kun på tankeplan, men da det er regeringen, der gør sig tanker om uddannelsessteder i 15 mindre danske byer, deriblandt Børkop, ja så er det tanker, som lokalrådsformand Alexander Klemp har kigget nærmere på med stor interesse.

- Jeg synes ikke, det er så overraskende endda, at regeringen tænker tanker om uddannelse i Børkop. Jeg flyttede til byen sidste år og har ofte spekuleret på, hvorfor der ikke var ungdomsuddannelser tilknyttet Børkop, Gauerslund og Brejning-området. Med det vokseværk, som især Børkop oplever, var det kun et spørgsmål om tid, før den diskussion burde tages, siger han og understreger, at Børkop bliver set som opland til Vejle og Fredericia, men den kunne også vendes om, så de to større byer ses som et opland til Børkop.

Annonce

Derfor vil et uddannelsessted midt mellem byerne give god mening, for der vil være unge fra både Vejle og Fredericia, der vil se Børkop som en uddannelse lige i baghaven.

Men derudover vil det bestemt også gøre Børkop godt, hvis der kom en uddannelse til byen.

Jeg håber, at politikerne kommer frem til, at området her ville være et fremragende sted at placere en ungdomsuddannelse.

Alexander Klemp, lokalrådsformand i Børkop

- Jeg tror bestemt, at de unge i Børkop ville blive glad for at få deres uddannelsesinstitution til byen, så de ikke skal pendle. Derudover mener jeg også, at en centerby som Børkop med så kraftigt et vokseværk naturligvis også skal vokse med andet end beboelsesejendomme, og der vil tilføjelsen af uddannelsesinstitutioner være godt, siger han.

Hvor meget vil I presse på, for at det sker?

- Jeg håber, at politikerne kommer frem til, at området her ville være et fremragende sted at placere en ungdomsuddannelse. Hvis de vil høre fra os og andre lokale om mulighederne, står vores dør åben, lyder det fra Alexander Klemp.

Kræver omtanke

Det er regeringen, der lægger op til i et nyt uddannelsesudspil, at der skal placeres uddannelsessteder i 15 mindre byer med over 10.000 indbyggere (i postnummeret, red).

Her er byer som Brande, Give og altså Børkop blevet nævnt, som steder der kan ligge et uddannelsessted. Hos Vejle Kommune er man glade for regeringens udspil, men mener også at det kræver, at der på forhånd gøres tanker om, hvad der giver mening at placere hvor.

Torben Elsig-Pedersen (R), der er formand for Vejle Kommunes børne- og familieudvalg, har tidligere udtalt til Vejle Amts Folkeblad:

- Jeg synes, det er dejligt, at regeringen peger på både Børkop og Give som områder, der mangler uddannelser. Men man skal tænke grundigt over, hvilke uddannelser man ligger der, så man får et tilstrækkeligt elevgrundlag.

Annonce

Mest læste

Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Central gågade-ejendom får nyt liv: Tidligere bank bliver til to butikker og et kontor

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Erhverv

Corona udsatte åbningsfest: Ny maskinudlejer har haft udfordrende start, men forventer at ansætte flere

Alarm 112

En dræbt efter personpåkørsel: Togtrafikken mellem Odense og Fredericia kører igen

Fredericia

Husker du målhundene Jonas og Soffi? Ib fra Snoghøj underholdt til byfester og på landets fodboldstadioner

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

Annonce