Annonce
112

Lokalrådsformand er glad for budgetforliget - men der er en torn på rosen

Gauerslund er pt. ikke så bebygget, men det bliver ændret nu. Vejle Kommune vil bygge for over 200 millioner kroner i området. Arkivfoto
Gauerslundområdet er det, uden sammenligning, sted i Vejle Kommune, der får tilført flest penge på årets kommunale budget. Det glæder lokalrådsformanden, der dog ærgrer sig over en ting.

Gauerslund: Politikerne i Vejle Kommune fandt den store tegnedreng frem, og sender mange millioner kroner i retning af Gauerslund, hvor der både skal ske udvidelse på skolen og hallen og idrætsanlægget. samt der skal bygges en ny daginstitution og en tunnel under vejen.

Derudover skal der bygges for 130 millioner nyt plejehjem, hvilket man dog har vidst et par år.

- Jeg er bestemt overordnet glad for udsigten til alt det, der skal ske i Gauerslund. Gauerslund bliver en naturlig midte i området, og det er det, vi i lokalrådene har snakket for i mange år, og det er da dejligt, at politikerne har taget de samme tanker til sig, siger Bjarne Andersen, der er formand for lokalrådet i Børkop.

Så lokalrådsformanden ser frem til det arbejde, der nu venter.

- Det bliver en rigtig spændende tid, vi nu går i møde. Der skal tegnes mange streger og tænkes nye tanker, og vi står klar i startblokken. Politikerne og forvaltningen skal bare give os et kald, og så står vi klar til at deltage på en konstruktiv måde, siger han.

Annonce
Det bliver en rigtig spændende tid, vi nu går i møde.

Bjarne Andersen, lokalrådsformand i Børkop

Et sted er det ikke nok

Men selvom der alt i alt sendes over 200 millioner kroner i retning Gauerslund, er der dog en torn på en af roserne.

- 31 millioner kroner til idrætsanlægget er desværre skuffende, for det vil ikke løse de problemer, der er med manglende faciliteter i den nuværende situation. Der er behov for mere. Når det er sagt, kan vi da håbe, at den synergi, der kan skabes mellem skole, daginstitution og idrætsanlæg kan løfte projektet endnu mere. Men der er lokale kræfter, som har lagt et stort, flot stykke arbejde i det, og hvis de føler sig skuffede, kan jeg godt forstå det. Jeg håber dog, at vi alle kan springe på hesten, så vi kommer flottest muligt i mål, siger Bjarne Andersen.

Budgetforliget kom i hus torsdag aften. Det skete med bred politisk enighed, for alle syv partier godkendte budgettet, som skal endelig besluttes ved en anden behandling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Replik. Der er ikke ro på ridefysioterapien

Læserbrev: Ro på ridefysioterapien i Børkop området, skriver Brian Errebo-Jensen i et læserbrev i Vejle Amts Folkeblad 11. november. Hmmm. Hvor ville det være dejligt hvis det var tilfældet. Og det ville det have været for længe siden, hvis personlige relationer ikke havde fået lov at vinde over patienternes behov. For første gang er der en indrømmelse fra en i det beslutningsmyndige udvalg, at de har fravalgt en lille privat virksomhed alene baseret på baggrund af, at en ridefysioterapeut har udtalt 'dårligt arbejdsklima'. Det giver da i den grad stof til refleksion. En virksomhed som vel og mærke har fungeret til glæde og gavn for mange igennem seks år. Som har flere medarbejdere og frivillige, som har været med fra start. Og hvor patienterne var trygge og meget glade for at komme. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det må føles for virksomhedens ejer og leder at læse, at der hos hende er et 'dårligt arbejdsklima'. Hvor er det dog ufint. Tænk hvis en eller flere fra udvalget, som ikke er dybt involveret i sagen med den tidligere ridefysioterapeut, havde ville undersøge sagen inden beslutningen om en dispensation. Så havde de måske oplevet et sted, hvor det emmer af smil, grin og glæde - og sætningen 'altid kaffe på kanden' efterleves. Hvor et yderst fokuseret team sikrer fokus på patienterne. Hvilke foranstaltninger har der mon været iværksat for at rette på op på 'det dårlige arbejdsklima', som nu omtales som var det en sandhed. Jeg kan spørge på en anden måde: Hvor lang tid brugte du eller andre i udvalget på at undersøge præcis udsagnet om dårligt arbejdsklima - altså set fra en anden side end ridefysioterapeutens? Hvordan overhovedet forsvare at lave en dispensation til at komme uden om en virksomhed, som kunne have varetaget træningen med det samme UDEN at undersøge sagen fra alle sider? Jeg har i øvrigt hørt en helt anden årsag som forklaring til, hvorfor ridefysioterapeuten afgav sit ydernummer. Er du interesseret i at høre den? Hvordan har det været økonomisk dyrt for den tidligere ridefysioterapeut at forlade stedet? Hvem har hestene, de ansatte og faciliteterne? Altså bare for at få proportionen økonomisk tab ind i ligningen. Først når en reel undersøgelse er foretaget, kan vi tale om proportioner og refleksion. Og også om saglighed og ordentlighed. Udvalgets beslutning er ganske enkelt ikke foregået på en ordentlig måde. Og det burde ikke kunne finde sted.

112 For abonnenter

Flere års fængsel og udvisning af landet: Men hvem var egentlig gerningsmanden bag knivstikkeri i Jyllandsgade?

Annonce