Annonce
Kultur

Lokalt og globalt mødes på biblioteket

Kunstneren Mazen Ismail er kendt for sine skarpe og humoristiske iagttagelser omkring samfundsproblematikker. PR-foto
En håndfuld arrangementer kommer rundt om integration, innovation, sprog og mad fra den halve verden i løbet af "Glocal Days".
Annonce

Vejle: Fra mandag 18. november sætter en række engagerede mennesker ord og tanker på samspillet mellem det lokale og det globale under "Glocal Days" på Vejle Bibliotek.

Når man samler globalt og lokalt i ét, bliver det til "glocal".

Den administrerende direktør for konsulentvirksomheden Globally Local Thomas Mulhern vil - på engelsk - fortælle om international uddannelse i Danmark. Den lokale tolk Alia El-aynein og hendes søn, jurist, forfatter og debattør Tarek Zaid Hussein vil fortælle om sprog og kultur som første- og andengenerationsindvandrer. Amira Saric fra Sprogcentret følger op med et humoristisk kig på sprogforståelse, og kunstneren Mazen Ismail, der er vokset op i Brejning, reflekterer over sine skarpe iagttagelser af samfundets problematikker set med nydanskerøjne.

Glocal Days indledes mandag eftermiddag med fernisering på den palæstinensiske bladtegner Naji al-Alis udstilling "At tegne magten midt imod" og slutter torsdag eftermiddag 21. november med en international legestue med børnesange på engelsk, fransk, spansk og dansk og et Glocal Market.

Torsdag aften mødes folk fra hele verden på Vejle Bibliotek med hver deres medbragte ret til en international buffet, en masse nye smagsindtryk og nye bekendtskaber.

Det er gratis at deltage i alle arrangementerne, men nogle kræver dog tilmelding. /LASAU

Kom til middag, meninger og viden mennesker imellem til Glocal Days på Vejle Bibliotek. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Politikere undrer sig også efter Enhedslistens kritik: Hvor mange kommunale millioner er der sat af til folkeskolen?

Fredericia

Enhedslisten retter mistanke mod eks-borgmester og kommunaldirektør: Frygter udvalgssager er blevet fjernet og velfærdsbudget er pustet kunstigt op

Fredericia

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Fredericia For abonnenter

Skal jonglere mellem morhatten, lærerhatten og arbejdshatten: Mette føler ikke, hun slår helt til

Annonce