Annonce
Fredericia

Lokalt samarbejde om julehygge: 10.000 kroner fundet

Foto: Colourbox

Vejlby Sogn: Når de lokale søndag den 1. december fejrer advent og jul, bliver der noget for alle – også juleglade udefra – på pladsen ved forsamlingshuset og brugsen i Egeskov.

Kirken, beboerforeningen, FDF, museumsgården Kringsminde og Daglig Brugsen Egeskov er gået sammen om at samle sponsorpenge ind. Det har givet 10.000 kroner til køb af julelys til træerne på pladsen og til det juletræ, som en lokal entreprenør også leverer, fortæller brugsuddeler Poul Erik Qualmann.

Klokken 14.30 er der først en times gudstjeneste med krybbespil. Derefter optog med lys hen til brugsen, hvor FDF sælger gløgg og æbleskiver, og hvor der sker forskellige aktiviteter. Julemanden kommer også og tænde lysene på juletræet, som børnehaven i Bøgeskov har pyntet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

112 For abonnenter

Mænd fægtede med lange knive under røveri: På blot fire minutter røvede de brugs

Annonce