Annonce
Sydjylland

Louise forlod 8-16 jobbet og blev kro-forpagter: - Det kan give grå hår og bekymringer, men jeg brænder for det

- Jeg elsker det, jeg laver herude, jeg elsker fleksibiliteten og friheden. Det kan da godt give grå hår og bekymringer at være selvstændig, men jeg brænder for det. Jeg kan godt lide at give folk en god oplevelse og at sørge for, at mine gæster har det godt, siger Louise Sandfeld. Foto: Carsten B. Grubach
Friheden og fleksibiliteten vandt over 8-16 jobbet hos Lego.
Annonce

Det var et både dejligt og spændende job, Louise Sandfeld havde som projektleder og produktudvikler i Lego.

Men hun sagde det op, efter hun sammen med sin mand, Bent, i 2013 havde forpagtet Filskov Kro nordvest for Billund. Hun har gennem årene klaret alt det administrative, mens den tjener- og kokkeuddannede Bent stod for køkkenet og kroens restaurant.

- Velkommen til den stille kro, lyder det fra en smilende Louise i receptionen den dag i begyndelsen af maj, journalisten træder ind ad døren til en, ja, meget, meget stille kro uden gæster og uden det liv, der giver penge i kassen og smør på brødet.

Det er kort før genåbningen af fase 2 i coronakrisen, hvor hoteller og restauranter igen får lov til lukke gæster ind.

- Vi har haft enkelte hotelgæster under krisen, men de har i løbet af ugen kunnet tælles på en hånd, ja i en enkelt uge endda med en finger. Folk har jo ikke kunnet få morgenmad, så derfor har de ikke haft lyst til at overnatte her, siger Louise, der har klaret mad-ud-af-huset sammen med kroens tre elever, mens det øvrige personale har været sendt hjem.

Filskov Kro

Som kongelig privilegeret landevejskro siden 1853 har Filskov Kro gennemlevet lidt af hvert.

Læs mere om kroen, der ligger tæt på populære udflugtsmål som Givskud Zoo og Legoland, på www.filskovkro.dk

Annonce

Mistede manden i januar

Filskov Kro, der hovedsageligt lever af selskaber og gæster på de 32 værelser, har haft det hårdt under sundhedskrisen.

I forvejen har Louise skullet overveje, om hun i det hele taget ville fortsætte på kroen. Bent døde af kræft i hjernen i januar og efterlod hende med parrets to drenge på fem og otte år.

- Jeg blev af flere spurgt, om jeg så ville fortsætte. Og ja, det vil jeg. Jeg elsker det, jeg laver herude, jeg elsker fleksibiliteten og friheden. Det kan da godt give grå hår og bekymringer at være selvstændig, men jeg brænder for det. Jeg kan godt lide at give folk en god oplevelse og at sørge for, at mine gæster har det godt.

- Jeg havde et fantastisk job hos Lego, men jeg ville aldrig kunne fungere i et 8-16 job igen. Vi er faldet godt til i Filskov, hvor man har en skole helt op til 9. klasse, så jeg er blevet bidt af det, siger 36-årige Louise, der bor på kroens første sal med sine to drenge.

– Jeg er autodidakt og har været i branchen, siden jeg var 15, først som opvasker og siden som tjener på en restaurant i Give, hvor både Bent og jeg er fra, og der var også her, vi mødte hinanden.

Bent Sandfeld drev oprindeligt Grønbjerg Hotel, der ligger få kilometer fra Filskov, men blev af en række lokale investorer overtalt til at forpagte Filskov Kro i 2013.

Trods navnet rummer Grønbjerg Hotel kun selskabslokaler, og Louise Sandfeld vil gerne sælge det og så udelukkende koncentrere sig om Filskov Kro, som i alle forpagterår har givet overskud. Hun ser et endnu større potentiale i kroen, som er blevet totalrenoveret med respekt for den stil, de forskellige bygninger havde i forvejen.

Annonce

Montørpakke til håndværkere

- Vi har selv gjort kælderen i stand til fitness og billard, og så har vi to fodboldgolfbaner. Det er der vist ikke mange kroer, der har, siger hun med et smil om lidenskab, Bent Sandfeld gik meget op i og selv var meget god til.

I bagbygningen, den såkaldte Tjæreborg-bygning, hvor det tidligere rejseselskab havde værelser, køkken og badefaciliteter til piloter og stewardesser, der arbejdede med Billund Lufthavn som udgangspunkt, er der indrettet moderne værelser med alt det, en gæst i dag forlanger.

– Man kan ikke sige, at vi har enkelte grupper som kernekunder, vi har mange stamkunder og mange firmaer, der altid bruger os, men vi har familier, erhvervskunder, håndværkere og ældre par, der bare kommer for at hygge sig og spise noget god mad, som kunder. Vi bor jo lige på kanten af tre kommuner, Billund, Ikast-Brande og Vejle, så vi har et stort opland, siger Louise, der tilbyder en særlig montørpakke til de håndværkere, der bor på kroen, så de blandt andet kan få en madpakke med på arbejde.

Kroens restaurant har ligget øde hen under krisen. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce

Intim restaurant og koncerter

Nu skal Louise igen i gang med at strukturere en hverdag og er spændt på, om gæsterne kommer tilbage i samme omfang som tidligere.

Det vil være i receptionen, man oftest vil møde hende. Men Filskov Kro skal også udvikles:

- Vi har altid haft ry for at lave god mad, ikke Michelinmad, men heller ikke mad fra en pose, vi laver det hele selv, og man bliver mæt af det. Vi har gået og tænkt på at lave en lille intim restaurant nede i kælderen til vinsmagninger, og der er ved at blive bygget en tarzanbane og et shelter ude bagved. Og så skal der gøres mere ved markedsføringen.

- Før coronakrisen ville jeg ansatte en på halvtid til markedsføring, så vi kan få en højere belægningsprocent, men det er foreløbigt sat på standby. Vi skal have fat i flere kernemålgrupper – vi har typisk turister om sommeren og erhvervsfolk om vinteren. Krokulturen er inde i en god udvikling, og vi har haft stor succes med intimkoncerter, hvor der kan være 200 i den store sal, fortæller Louise Sandfeld og fortsætter:

- Vi har tre-fire koncerter om året, blandt andre har vi haft med Poul Krebs, Sanne og Lis, Rasmus Walter og Søren Huus forbi. Vi havde planlagt en koncert med Steffen Brandt, men den er rykket til november. Og der har altid været udsolgt, selv om vi kun har annonceret koncerterne i vores nyhedsbrev.

Louise Sandfeld brænder for den kongelige priviligerede kro, som hun gerne vil udvikle for at få flere gæster. Foto: Carsten B. Grubach

Det er i receptionen, man oftest vil møde Louise Sandfeld. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce