Annonce
Kolding

Lukkede efter tvister med udlejer: Nu er Restaurant Grønningen gået konkurs

Frem til december 2018 drev makkerparret Søren Christensen og Jonas Ladefoged Restaurant Grønningen i Kolding. På begæring af Gældsstyrelsen, der foreløbig har rejst et krav på 400.000 kroner, er selskabet gået konkurs. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Restaurant Grønningen, der lå i Zleep Hotel i Kolding, lukkede ned ved årsskiftet, og nu er selskabet bag spisestedet gået konkurs efter begæring fra Gældsstyrelsen.

Kolding: Restaurant Grønningen lukkede kort før julen 2018, og nu er selskabet gået konkurs. Restauranten, der havde lejet sig ind på hotellet ved Legeparken, lukkede pludseligt efter, at den endte i tvister med Zleep Hotels-kæden.

Parterne er enige om, at restauranten skylder for leje af lokalerne i Kolding i 2018. Parterne er derimod ikke enige om, hvem der hænger på regningen for en buffet, som restauranten stod for på Zleep Hotel i Billund. Ejerne af restauranten mener, at Zleep Hotel i Billund skylder dem godt én million kroner for mad, der var leveret i løbet af foråret 2018. Et forhold Zleep Hotels har afvist. Nu er restauranten gået konkurs på begæring af Gældsstyrelsen, der gennem længere tid har forsøgt at få sine penge i kassen.

Frem til december 2018 drev makkerparret Søren Christensen og Jonas Ladefoged restauranten i Kolding, og skifteretten har nu indsat advokat Michael E. Hansen fra Penta Advokater til at redde trådene ud i selskabet, der nåede at aflægge ét regnskab, hvor egenkapitalen viste et minus på 541.000 kroner. Ifølge kurator skylder selskabet cirka 400.000 kroner til Gældsstyrelsen.

Annonce

- Vi knækker halsen på det, som sker i Billund. Hotellet skylder os en million. Men det kunne være, at kurator kunne køre en sag mod Zleep Hotels. Det er den sag, der lukker os.

Søren Christensen, tidligere medejer af Restaurant Grønningen

Foreslog aftale

Restauranten forlod i al hast Zleep Hotel i december. Medejer af restauranten Søren Christensen forklarede dengang til JydskeVestkysten, at restauranten ikke havde betalt forpagtningsafgiften for 2018. Men samtidig havde de rejst et krav på cirka én million kroner mod Zleep Hotels i Billund, hvor restauranten havde stået for en buffet. Søren Martin Christensen mener fortsat, at de har krav på betaling for den mad, de har leveret. Ifølge hotellet var aftalen, at restauranten fik stillet lokalerne i Billund til rådighed.

- Vi knækker halsen på det, som sker i Billund. Hotellet skylder os en million. Men det kunne være, at kurator kunne køre en sag mod Zleep Hotels. Det er den sag, der lukker os, siger Søren Christensen.

I forhold til forpagtningsaftalen så erkender Søren Christensen, at han ikke har betalt for 2018.

- Vi har for flere måneder siden sagt til hotellet, at de kan få 200.000 kroner. Det er den forpagtningsafgift, vi skylder. Men vi har ikke fået et svar. Vi har 200.000 kroner til dem. De står klar. Jeg foreslog også på et tidspunkt, at vi lavede en aftale, hvor vi slap for at betale 200.000 kroner, og så slap de for at betale den million kroner. Men det blev blankt afvist, siger Søren Christensen.

To forskellige sager

Administrerende direktør i Zleep Hotels, Peter Haaber, forklarer, at han er bekendt med, at Restaurant Grønningen har tilbudt betaling, men at sagen ligger hos advokaten.

- Jeg ved, at vi har været i dialog gennem vores advokat i forhold til forpagtningen, men jeg ved ikke, hvor sagen står lige nu. Men du kan ikke blande sagen med forpagtningsafgiften sammen med sagen i Billund. Det er to forskellige sager. Der er to forskellige cvr-numre på hotellerne, siger Peter Haaber, der er helt rolig omkring sagen fra Billund.

- Uanset konkursen så forandre det her ikke noget i forhold til sagen i Billund. Vi har aldrig haft en aftale i Billund, der handler om levering af mad for én million kroner. Jeg har i hvert fald ikke set dokumentationen, siger Peter Haaber.

Zleep Hotels arbejder fortsat på at finde en ny forpagter til restauranten. Hotellet har været tæt på, oplyser direktøren.

Restauranten Grønningen forlod i al hast Zleep Hotel i Kolding i december efter, de var endt i flere tvister med Zleep Hotels.
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Fredericia

Private plejere demonstrerer i eftermiddag: - De ældre er taberne her

Annonce