Annonce
Fredericia

Lukning af jobcenter-tilbud er et stort puslespil: - Vi er nødt til at bruge pengene på en anden måde

Jobcenter Fredericia har til huse på to adresser. Et hovedsæde i Danmarksstræde og en filial på Ryes Plads i Sjællandsgade 300 meter derfra. Frem til årsskiftet kommer der til at ske store ændringer på jobcentrene, hvor der kommer mere fokus på virksomhedsservice. Foto: Peter Leth-Larsen
Ændringerne på Fredericia Jobcenter er et større puslespil at få til at gå op. Medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere bliver løbende indkaldt til møder.

Fredericia: 17 forskellige tilbud til ledige vil frem til årsskiftet lukke helt eller delvist ned. Men det er et større puslespil at få planlagt ændringerne og samtidig tage hånd om både medarbejdere på jobcentret, eksterne samarbejdspartnere og borgere, der bruger tilbuddene. Det fortæller koncerndirektør i Fredericia Kommune Yelva Bjørnholdt Jensen.

Det sker, efter social- og beskæftigelsesudvalget enighed har besluttet at omprioritere medarbejderressourcer for 14,9 millioner kroner. Der skal være større fokus på virksomhedsservice, mens en stribe tilbud til ledige forsvinder.

Tilbuddene vil lukke ned løbende, efterhånden som kommunens kontrakter med de eksterne leverandører udløber.

- Vi inviterer de eksterne partnere ind til møde enkeltvis. Der er forskel på, om vi skruer ned på tilbuddene eller lukker dem helt ned. Det afhænger også af, hvordan kontrakterne med de eksterne partnere er skruet sammen. Vi har ikke været utilfredse med de eksterne partnere. Vi er bare nødt til at bruge pengene på en anden måde, forklarer Yelva Bjørnholdt Jensen.

Det sker der med tilbuddene

Fredericia Kommune lukker helt eller delvist en række tilbud til ledige inden årsskiftet. Som det ser ud per 28. juni får beslutningen følgende konsekvenser for borgere i de berørte tilbud:

Integrationsnet for jobparate (Dit Spor, Job & Psyke, mentor): 120 borgere, hvor 25/9 er seneste planlagte stopdato for deltagerne. Der er ikke fremtidige tilmeldinger. Derfor vurderer kommunen ikke, der bliver berørte borgere.

AOF, jobvejledningsforløb: Syv borgere. Fire stoppede som planlagt 27/6. Tre borgere skulle være stoppet senere, men stopper på grund af lukningen også 27/6. Der er ingen fremtidige tilmeldinger.

Idræt i dagtimerne, Step One: 13 borgere gør deres forløb færdig som planlagt. Tre tilmeldte borgere til et fremtidigt forløb, hvoraf to får ændret deres slutdato.

Idræt i dagtimerne, Krop til job: Fem borgere, som sluttede som planlagt 28/6. Ingen fremtidigt tilmeldt.

Lifeguide, mentorforløb: To borgere, som slutter forløbet inden årsskiftet. Ingen fremtidigt tilmeldt.

Videnspark Trekantområdet/Business Fredericia, iværksætterforløb: Ingen tilmeldte.

Produktionsskolen: Ingen tilmeldte.

Specifik (ergoterapeutisk udredning): Ingen tilmeldte.

VUC/IBC (danskundervisning i Sdr. Korskær: Ingen tilmeldte.

EUC Lillebælt (Klar til job i lager og transport): 11 aktive, som afslutter planmæssigt. To fremtidigt tilmeldte, som afventer ny kursusplan. Der vil fortsat være aktiviteter på EUC men i begrænset omfang.

Next Step: 19 borgere slutter som planlagt i løbet af efteråret. Ingen fremtidige tilmeldinger.

Vejen til arbejde: 50 borgere slutter som planlagt i løbet af efteråret. Ingen fremtidige tilmeldinger.

Intern mentor: 64 aktive, som slutter som planlagt inden årsskiftet. Ingen fremtidige tilmeldinger.

Sund og glad, fokus og bevægelse: 17 aktive slutter til efteråret som planlagt. To borgere tilmeldt kommende forløb, som også slutter i løbet af efteråret.

Sund og glad, praktikpladsetablering: 13 aktive borgere, som slutter i efteråret som planlagt. Tre borgere tilmeldt kommende forløb, som også slutter i løbet af efteråret.

Møder med ansatte og tillidsfolk

For både borgere og ansatte på jobcentret betyder lukningen af de eksterne tilbud store ændringer. Nogle af de ansatte på jobcentret skal have andre arbejdsopgaver, og for borgernes vedkommende betyder det, at de skal i gang med andre tilbud, der skal hjælpe dem i job. Nogle af dem har udtrykt bekymring over ændringerne på jobcentret.

- Jeg har ikke hørt direkte fra nogle borgere, men jeg har hørt noget via vores medarbejdere. Der er borgere, som er bekymrede. Dem skal vi tage hånd om, fortæller hun.

I forhold til medarbejderne har flere, ifølge Yelva Bjørnholdt Jensen, givet udtryk for, at de er bekymrede for borgerne.

- Som medarbejder kan man godt sidde og tænke, at lige nu virker det lidt kaotisk. Jeg oplever en bekymring fra medarbejderne, om vi når i mål. Men samtidig er folk så konstruktive, så jeg tænker, vi nok skal komme i mål, mener hun.

Der bliver løbende holdt møder med tillidsfolkene, og i denne uge er der også holdt møde med alle de ansatte på jobcentret. Hensigten er, at ledelsen vil holde de ansatte informeret på bedste vis så vidt muligt.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce