Annonce
Fredericia

Lukning har kostet omsætning: Genåbning af Strandvejen udløser nærmest genåbning af butik

Det kom bag på Dagrofa, at Strandvejen blev gravet op fra 1. april - et par måneder efter åbningen af Meny på hjørnet af Vesterbrogade-Indre Ringvej. Det har kostet omsætning fastslår salgschef Bo Petersen, som nu glæder sig over, at der er lyttet til kritikken fra virksomhederne, så det planlagte gravearbejde i Vesterbrogade istedet bliver tunnelarbejde, og trafikken kan glide uhindret. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Når gravearbejdet i krydset Indre Ringvej-Jernbanegade slutter, er Meny-butikken klar til nærmest at genåbne. Lukningen af vejen har kostet omsætning i den næsten nye butik. Dagrofa-chef er meget tilfreds med, at gravearbejdet nu erstattes af tunnelarbejde.

Fredericia: Der tælles i øjeblikket ned hos personale og chefer hos Meny på Indre Ringvej. Man afventer, at trafikken igen kan glide ind og ud af byen via Indre Ringvej og Strandvejen og glæder sig over, at det kommende rørarbejde i Vesterbrogade bliver en tunnelløsning.

- Vi føler nærmest, det er en genåbning af butikken, når gravearbejdet er afsluttet i krydset ved Jernbanegade, siger salgschef i Dagrofa-kæden Bo Petersen.

Han har deltaget i møder og debat om klimasikringen af Nørrebrogade-kvarteret, som siden første etape har betydet, at trafikken er blevet ledt ad Holstensvej og Norgesgade.

- Vi ser meget frem til, at gravearbejdet slutter, og vi gør en fest ud af det, siger Bo Petersen, som har måttet konstatere en omsætningsnedgang, der har betydet, at man har måttet sige farvel til flere ansatte.

Bo Petersen ønsker ikke at kommentere, at der også er blevet sagt farvel til den tidligere butikschef Henrik Eriksen, men oplyser, at butikkens nuværende daglige leder, Henrik Seerup, fortsætter som butikschef indtil videre.

Annonce
Vi gør en fest ud af, at vejen bliver genåbnet. Det er næsten en genåbning for os.

Salgschef i Dagrofa Bo Petersen

Glædelig overraskelse

Bo Petersen ser frem til, at trafikforholdene normaliseres, og er meget tilfreds med, at Fredericia Spildevand og Energi A/S nu gennemfører den resterende klimasikring ved at skyde rørene gennem jorden.

- Det var en meget positiv udgang af den sag. Det kom som en overraskelse, da vi mødtes med selskabet for en uge siden, men absolut en glædelig overraskelse, siger Bo Petersen.

Business Fredericia, Fredericia Kommune, spildevandsselskabet mødtes med bl.a. Bo Petersen som repræsentant for de virksomheder omkring Vesterbrogade, der ville blive berørt, hvis gadenettet skulle graves op i yderligere mange måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Kæmpestort million-underskud får konsekvenser: Fredericia Teater siger farvel til mange medarbejdere

Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Fredericia For abonnenter

Folk på sociale medier ængstelige over barbering af volden: Men eksperter er helt rolige på dyrenes vegne

Annonce