Annonce
112

Lynet slog ned i gavlen og brandstation fik vand i kælderen

Lynet snuppede spidsen af gavlen på en ejendom på Huslodsvej. TrekantBrands indsatsleder kiggede forbi og kontrollerede, at lynet ikke havde gjort anden skade. Det havde det ikke, men altanerne skulle beboerne holde sig fra, indtil ejendommen er blevet nøjere gennemgået. Foto: Nana Hanghøj
Styrtregn, lyn og torden jog hen over Fredericia ved 18-19 tiden. Beboere på Huslodsvej fik noget af et chok, da et lyn slog ned i spidsen på gavlen af deres ejendom.

Fredericia: Eva Mikkelsen og de øvrige beboere på Huslodsvej 70 blev onsdag aften trukket ud af aftenfreden af et kæmpe brag, da et lyn slog ned i spidsen af gavlen på ejendommen.

- Jeg sad og så tv, da der lød et stort brag. Jeg kan ikke en gang huske, hvad jeg så, sagde Eva Mikkelsen, som bor i stuen.

Sammen med de øvrige beboere i gavllejlighederne var hun hurtigt ude af lejligheden for at se, hvad der var sket. Der blev også slået alarm til TrekantBrand, og indsatsleder Jan Riis fra TrekantBrand i Kolding tog turen til Fredericia, mens hans kolleger i Fredericia var optaget af et gylleudslip i Ejby.

Et stykke af gavlspidsen var blevet slået i stykker af lynet, og beton og tagstensrester ramlede ned fra den tre-etagers bygning.

- Det er kun gået ud over spidsen af betonudhænget. Der er ikke sket skader inde på loftet, sagde Jan Riis efter at have været en tur rundt i ejendommen.

Han bad dog beboerne i gavlen om at holde sig væk fra deres altaner, indtil bygningen er blevet gennemgået nærmere torsdag.

Annonce

Vand i kælderen

Elektrikere fra Caverion var også omkring Huslodsvej for at gennemgå installationerne i opgangen. Der var et enkelt fejl, som blev ved at drille, men beboerne havde både lys og kunne sætte kaffemaskinerne i gang med at brygge tordenkaffe.

Det kraftige uvejr udløste desuden vand i kælderen på brandstationen på Prangervej. Da det så værst ud stod vandet i 30 centimeters højde i kælderen, og brandvæsenets pumper måtte sættes i gang.

- Vandet stod op af kloakken, men vi har nu fået pumpet det meste op nu. Skadesservice er tilkaldt for at få det sidste tørret op og sætte affugtere op, sagde Jan Møller fra TrekantBrand i Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Se de våde billeder fra Fredericia: Regnen gav en oversvømmet vej og en fugtig vold

112

Computere blev stjålet ved to aftenindbrud

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Listetyv brød ind hos døve og blev opdaget: Men politiet ville ikke betale for anmeldelse

Fredericia For abonnenter

Politiet påtager sig ansvar og præciserer retningslinjer for døvehenvendelser

Annonce