Annonce
112

Lynet slog ned i gavlen og brandstation fik vand i kælderen

Lynet snuppede spidsen af gavlen på en ejendom på Huslodsvej. TrekantBrands indsatsleder kiggede forbi og kontrollerede, at lynet ikke havde gjort anden skade. Det havde det ikke, men altanerne skulle beboerne holde sig fra, indtil ejendommen er blevet nøjere gennemgået. Foto: Nana Hanghøj
Styrtregn, lyn og torden jog hen over Fredericia ved 18-19 tiden. Beboere på Huslodsvej fik noget af et chok, da et lyn slog ned i spidsen på gavlen af deres ejendom.

Fredericia: Eva Mikkelsen og de øvrige beboere på Huslodsvej 70 blev onsdag aften trukket ud af aftenfreden af et kæmpe brag, da et lyn slog ned i spidsen af gavlen på ejendommen.

- Jeg sad og så tv, da der lød et stort brag. Jeg kan ikke en gang huske, hvad jeg så, sagde Eva Mikkelsen, som bor i stuen.

Sammen med de øvrige beboere i gavllejlighederne var hun hurtigt ude af lejligheden for at se, hvad der var sket. Der blev også slået alarm til TrekantBrand, og indsatsleder Jan Riis fra TrekantBrand i Kolding tog turen til Fredericia, mens hans kolleger i Fredericia var optaget af et gylleudslip i Ejby.

Et stykke af gavlspidsen var blevet slået i stykker af lynet, og beton og tagstensrester ramlede ned fra den tre-etagers bygning.

- Det er kun gået ud over spidsen af betonudhænget. Der er ikke sket skader inde på loftet, sagde Jan Riis efter at have været en tur rundt i ejendommen.

Han bad dog beboerne i gavlen om at holde sig væk fra deres altaner, indtil bygningen er blevet gennemgået nærmere torsdag.

Annonce

Vand i kælderen

Elektrikere fra Caverion var også omkring Huslodsvej for at gennemgå installationerne i opgangen. Der var et enkelt fejl, som blev ved at drille, men beboerne havde både lys og kunne sætte kaffemaskinerne i gang med at brygge tordenkaffe.

Det kraftige uvejr udløste desuden vand i kælderen på brandstationen på Prangervej. Da det så værst ud stod vandet i 30 centimeters højde i kælderen, og brandvæsenets pumper måtte sættes i gang.

- Vandet stod op af kloakken, men vi har nu fået pumpet det meste op nu. Skadesservice er tilkaldt for at få det sidste tørret op og sætte affugtere op, sagde Jan Møller fra TrekantBrand i Fredericia.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt, der er skyld i den stigende vandstand?

Læserbrev: Kystdirektoratet har udpeget 14 områder ved Danmarks kyster, som er klassificeret som særligt truet af den stigende vandstand. Juelsminde er et af de truede områder. Et nyt digelag er etableret, og der arbejdes ihærdigt frem mod at sikre byen mod oversvømmelse. Der er udarbejdet et foreløbigt dige-projekt, som anslås at koste omkring 23 mio. kr. Ingen ved af gode grunde p.t., om det holder, men hvis det gør, er det en udgift pr. husstand på gennemsnitligt 20.000 kr. Nuværende lovgivning siger, at det skal de mennesker, der bor i de truede områder, betale, herunder også den fremtidige vedligeholdelse. Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt - under kote 2,50 - der er skyld i den stigende vandstand? Ifølge klimaforskere over hele verden er det et globalt problem. Det er den måde, verdens befolkning lever og forbruger på, der ændrer klimaet og medfører højere vandstand. Når der skal laves store offentlige anlæg eller for den sags skyld de militære forsvarsudgifter, grænsekontrol osv. - alt sammen til gavn for fællesskabet - er der ingen tvivl: Statskassen betaler naturligvis. Alle os danskere og de mange hundrede tusinder turister, der besøger os, har stor glæde af at kunne færdes ved vore skønne kyster. Så kan ingen vel i fuld alvor være i tvivl om, at det er en statsopgave at betale regningen. Den lovgivning, der gælder nu, er et levn fra fortiden. Der må være nogle politikere, der tager fat på at ændre det.

Annonce