Annonce
Fredericia

Lys forude for skrumlende kørsel: Snart lægges trafikeret indfaldsvej om

Asfalten på Snoghøj Landevej lod meget tilbage før sommeren 2018. Efter asfaltmaskinerne havde været i gang og lagt ny asfalt fra Snaremosevej til Røde Banke, så var det blevet meget bedre på en stor del af strækningen, mens det viste sig, at omkring 800 meter vejbane var så ujævn, at den nye asfalt skal fræses op og lægges om. Arkivfoto

Asfaltselskabet NCC skal lægge en del af Snoghøj Landevej om efter den nyanlagte asfalt sidste år udviklede sig til et vaskebræt. De kommende måneder vurderer NCC, hvor meget ny asfalt der skal lægges.

Erritsø: Når asfaltfirmaet NCC kører maskinerne frem på Snoghøj Landevej til maj, så er det cirka et år siden, de sidst kørte på strækningen.

Det arbejde, de udførte for et år siden, blev efterfølgende dumpet af Vejdirektoratets jævnhedstest på en strækning af 800 meter. 700 meter vejbane ind imod byen og 100 meter den modsatte vej.

Arbejdet skal laves om for NCC's regning, og beslutningen sidste år var, at asfalten skulle lægges om til foråret. Men selv om forårstemperaturerne har meldt sig i februar, så kommer det først til at ske til maj.

- Vi vil ikke igangsætte så stort et stykke asfaltarbejde, førend vi er mere sikre på et stabilt vejrlig, oplyser chef for Vej og Park i Fredericia Kommune Marianne Jensen.

Annonce

Vi vil ikke igangsætte så stort et stykke asfaltarbejde, førend vi er mere sikre på et stabilt vejrlig.

Leder af Vej og Park i Fredericia Kommune Marianne Jensen

Asfalt af og på igen

NCC går i gang med at fortage jævnhedsmåling af Strandvejen/Snoghøj Landevej de kommende måneder.

- På baggrund heraf fastlægges endeligt, hvilke delstrækninger der ikke overholder kravene, og som derfor skal asfalteres igen. Affræsning og ny asfaltering vil forventeligt ske i maj måned, vurderer Marianne Jensen.

Asfalten var næppe tør, før bilister på strækningen klagede over buler på vejen. NCC og Fredericia Kommune vurderede i juni, at de tydelige bump i asfalten ville jævne sig med tiden, men en måned senere dumpede Vejdirektoratets jævnhedsmåling strækningerne.

Forklaringen fra NCC var, at det var de tidligere reparationer af asfalten under det nye slidlag, som var årsag til ujævnhederne på vejen, og i kombination med den meget varme periode arbejdet blev udført i kunne det være årsag til, at vejbanen på flere strækninger føles som et vaskebræt. NCC indvilgede i at lægge asfalten om, hvor det vurderes nødvendigt.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Ungt plejefirma afviser dumping: - Vi lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed

112

Så du noget?: Vidner til indbrud søges

Læserbrev

Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand

Læserbrev: Hver gang emnet er vandmiljø, kigger man på de marker, der skråner ned mod bæltet/fjorden og siger "uha", for de marker får mindst én gang om året gødning, der passer til de afgrøder, samfundet høster for at overleve. Kigger man så ved siden af markerne bare ved Lillebælt, ligger der noget, der svarer til en grisestald med 50.000 grise, Fredericia. Hvor mange toiletskyl om dagen? Der er rensningsanlæg, ja, og det synes utopisk at overdimensionere dem så meget, at de kan omsætte 100 pct. Hvor mange procents omsætning er acceptabelt ved daglig drift, ved spidsbelastninger? Der er ingenting, der "bare" forsvinder, og renset kloakvand er ikke kemisk rent vand! Man kan dyrke bakterier og ændre kemiske forbindelser, men intet forsvinder - alt er et eller andet sted i kredsløbet. Det her gælder ikke kun vores nærområde, det er fælles endestation. Nogle steder separerer man kloak og regnvand, en god idé, men sjovt nok er man begyndt at bruge forskellig farve rør til de to ting, og rørfarven i sig selv hindrer ikke fejlkobling eller retter op på gamle fejl. Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand. Hvor tager man prøver af vandet - ude i det fri vand, ud for rensningsanlægget, i åen eller i drænrørene på marken?? Ud over at tænke sig bare lidt om kan man også kigge med, når der dumpes slam i Lillebælt ud for Trelde Næs. Den "fint" farvede og lange hale fra dumpningen viser, at slammet ikke bare graver sig selv ned i bunden - det er sikkert også bare landbrugets skyld, eller...

112

Dramatisk påkørsel ender med udvisningsdom: 29-årig med afghanske rødder anker

Fredericia For abonnenter

Hjemmepleje i udbud: Derfor har kommunen valgt nyt selskab

Annonce