Annonce
Fredericia

Der sælges flere huse i Fredericia: - Folk slår til, når de får chancen

Camilla og Rasmus Pedersen Cording solgte sidste år Bredstrupvej 49. Foto: Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen
I årets første seks måneder var der fart på bolighandlerne i Fredericia. Der blev solgt 245 hus, og det er en stigning på 8,9 procent. - Købere slår til, når de får chancen, lyder det fra DanBolig.

Fredericia: Hussalget i Fredericia går fremad.

I første halvår af 2019 blev der solgt 245 huse i kommunen, og det er en fremgang på 8,9 procent i forhold til de første seks måneder i 2018, viser tal fra Boligsiden.

De lokale ejendomsmæglere, Fredericia Dagblad har talt med, melder også om travlhed.

- Vi sælger mange boliger til prisen. Det sker også, at der er flere købere, så enkelte ejendomme bliver også solgt over prisen, siger Almedin Lukovic, som er daglig leder i ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen.

Hos kædens Fredericia-afdeling har man noteret en vækst på 18,9 procent i forhold til samme periode sidste år. Væksten kommer ifølge Almedin Lukovic ikke kun i Fredericia, men også i eksempelvis Taulov, Pjedsted, Erritsø, Bøgeskov og Egeskov.

Køberne er "hr. og fru Danmark". Det kan være tilflyttere, børnefamilier eller fredericianere, som søger hjem efter nogle år i andre byer. Her trækker "naturen, den centrale placering og den hyggelige bymidte", lyder det fra den daglige leder.

Det er en god blanding af lokale og tilflyttere, som handler huse. Det glæder mig, at vi kan tiltrække folk udefra. Det viser også, at det lønner sig med det branding-arbejde, kommunen har gjort.

Ejendomsmægler Peter Møller, Estate

Sælgers marked

Hos DanBolig er etplans huset til mellem 1,5 og 2 millioner kroner en god salgsvare i øjeblikket. Det oplyser den daglige leder Thomas Byskov.

- Vi havde en lidt stille start på året, men fra april og frem til juli gik det pludselig stærkt. Der er ingen tvivl om, at muligheden for at låne til 1 procent fastforrentet har været tiltrækkende. Det er med til at sætte skub i tingene, og byens udvikling er selvfølgelig også med til det, siger Thomas Byskov.

Danbolig-lederen noterer sig, at der kun 409 huse til salg i Fredericia lige nu, og tidligere har det været omkring 500.

- Det går stærkt, og det betyder også, at folk slår til, når de får chancen. Det er lidt mere sælgers marked nu, for der er ikke så meget at vælge imellem, siger Thomas Byskov.

Drøntravlt i perioder

Hos Estate kan ejendomsmægler Peter Møller nikke genkendende til fremgangen.

- Markedet i Fredericia er lidt sjovt. Der har været perioder, hvor vi har haft drøntravlt, og der har været perioder, hvor der ikke sker så meget. Men overordnet set er vi højere oppe i kadence end sidste år, siger ejendomsmægler Peter Møller fra Estate.

Han har som fast princip, at det gælder om at sælge til den rigtige pris første gang.

- For en sælger kan det være fristende at gå med, hvis en ejendomsmægler sætter en høj pris. Så tænker man, vi kan altid sætte det ned. Men det kan også være en rutsjebanetur, man begynder der. Når først man sætter prisen ned, tænker interesserede købere måske, at "nu kan vi trykke prisen yderligere ned". Og liggetiderne accelererer også på et hus, der er prissat for højt, påpeger Peter Møller.

Sådan går det i andre byer

Hussalget i første halvår af 2019 steg mest i Middelfart Kommune, viser tal fra Boligsiden. Herunder er tallene fra andre kommuner i området. Det viser antal solgte huse i første halvår 2019 og den procentvis stigning i forhold til samme periode i 2018.

Hedensted, 303 - 39 procent

Middelfart, 229, 26,5 procent

Haderslev, 245, 16,7 procent

Fredericia, 245, 8,9 procent

Kolding, 485, 5,7 procent

Horsens, 519, 4,2 procent

Vejle, 549, 2 procent

Ny skat spiller ind

I 2021 indføres en ny boligskat, og det kan påvirke markedet, påpeger Almedin Lukovic fra ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen. Skatten skal beregnes på en ny måde. Det kan få betydning for, hvor meget hver enkelt boligejer skal betale i skat.

- Vi ved, der kommer stigninger i de offentlige vurderinger, men vi ved ikke, hvordan den enkelte husejer påvirkes. Sælgerne får højst sandsynligt flere penge for deres bolig på nuværende tidspunkt, og køberne kan muligvis sikre en lavere ejendomsskat, hvis de handler inden 2021. Det gør markedet rigtig sundt i øjeblikket, og her spiller den lave rente og høje beskæftigelse også ind, lyder det fra Almedin Lukovic.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Annonce