Annonce
Alarm 112

Mærsk-skib er standset med stort kokainfund i Mexico

Jason Redmond/Reuters
Mexicanske toldere har fundet 102,5 kilo kokain om bord på containerskibet Svendborg Mærsk.
Annonce

Det store containerskib "Svendborg Mærsk" er blevet standset i den mexicanske havneby Manzanillo med 102,5 kilo kokain om bord.

Det skriver fyens.dk, der henviser til den mexicanske avis El Universal, søndag aften.

Fundet blev gjort 2. juli af den mexicanske flåde og landets toldvæsen og havde ifølge El Universal en værdi på 1,2 millioner dollar. Det svarer til otte millioner danske kroner.

Mærsks danske presseafdeling bekræfter over for fyens.dk, at to havnearbejdere blev fundet skjult sammen med noget narkotika i en container på skibet.

Rederiet oplyser ikke til fyens.dk, hvor stort fundet var.

- Vi samarbejder med de mexicanske myndigheder, der har ansvaret for sagen. Men vi ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, mens der foregår en efterforskning, skriver pressemedarbejder hos Mærsk Christian Kjærgaard-Winther til lokalmediet.

Ifølge avisen El Universal havde folk i det mexicanske søværn fået efterretninger om, at der var narkotika om bord, da Svendborg Mærsk anløb Manzanillo på den mexicanske vestkyst.

Containerskibet kom til Manzanillo fra havnebyen Balboa i Panama og havde forinden været i havn i et døgn i Buenaventura i Colombia.

El Universal skriver, at to mand om bord på Svendborg Mærsk er tilbageholdt.

"Svendborg Mærsk" sejler under dansk flag, men bærer ifølge fyens.dk kun Svendborg-navnet af historiske årsager.

Ifølge hjemmeside for skibstransport - Vesselfinder.com - ligger det 347 meter lange containerskib fortsat i Manzanillo på knap fjerde døgn.

/ritzau/

Link til den mexicanske avis El Universals artikel
Link til citeret artikel fra Fyens.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

FHK's liga-ambitioner fik første prioritet da FIC skulle bygges om - bredden måtte vente

Annonce