Annonce
Vejle

Møbelhus: Vejle har fået en Ilva

Butikschef Kaj Jacobsen mener, at sammenlægningen af Idemøbler og Ilva giver kunderne det bedste fra to verdener. Foto: Lars Saugbjerg
Idemøbler i Vejle er i løbet af sommeren blevet til Ilva. I den nye møbelforretning får du nu det bedste fra begge verdener. Og samtidig giver Vejle-butikken dig mulighed for at købe outlet.
Annonce

Vejle: I bund og grund handler det om et nyt skilt på facaden. Der står ikke længere Idemøbler på skiltet, men derimod Ilva, når du besøger møbelforretningen på Løversysselvej i Vejle.

Tidligere på året kom det frem, at den danske møbelkoncern IDdesign, som hører under Lars Larsen Group, ville slå de to danske møbelkæder Ilva og Idemøbler sammen. Alle butikker bærer nu navnet Ilva.

Her i området er der fire af slagen. I Fredericia, Kolding, Horsens og Vejle. De er dog ikke lige store.

- De fysiske rammer sætter jo en begrænsning, så er man en stor butik, har man det fulde sortiment. I en mindre butik - som for eksempel Fredericias - har man selvfølgelig et begrænset sortiment. De kan sælge alle varerne, men alle er ikke udstillet. Her i Vejle har vi en stor butik. Det er kun ganske få ting, vi ikke har, fastslår butikschef Kaj Jacobsen.

- Butikken her i Vejle nyder også godt af et stort opland. Det er nemt at komme hertil fra alle de omkringliggende byer, tilføjer Kaj Jacobsen.

Butikken her i Vejle nyder også godt af et stort opland. Det er nemt at komme hertil fra alle de omkringliggende byer.

Kaj Jacobsen, butikschef i Ilva

Annonce

Større udvalg

Ifølge butikschefen er der store fordele ved sammenlægningen af Idemøbler og Ilva.

- Der er jo en synergieffekt; vi har fået det bedste fra to verdener. Vi har i Vejle pludselig fået et større og bedre udvalg. I baglandet skal man ikke længere bruge kræfter på at markedsføre to kæder, have to administrationer, to indkøb osv. Samtidig er vi styrket i forhold leverandører, lagerkapacitet og leveringsdygtighed. I dag kan vi levere varen hurtigere, fortæller Kaj Jacobsen.

I kraft af sammenlægningen kan Vejles nye Ilva også præsentere en stor outlet-afdeling.

- Ledelsen har besluttet, at fire store butikker - Viby, Odense, Ishøj og Vejle - også skal være outlet-butikker. Det betyder, at jeg har dedikeret 800 kvadratmeter til outlet, og her finder du alt fra sofaer til stole og spiseborde. Det kan for eksempel være udstillingsmodeller eller varer, der har små fejl, siger Kaj Jacobsen, der understreger, at outlet-varer på ingen måde må betegnes som skrot.

- For os er outlet ikke en rodebutik. Vi er meget kritiske i forhold til den kvalitet, vi godtager, siger butikschefen.

Lidt om Ilva

  • Ilvas historie går helt tilbage til 1961, hvor en selvstændig møbelhandler, Jørgen Linde, slog dørene op til sin første butik i Vanløse. Butikken hed J.L. Møbler.
  • Den 20. maj 1977 skiftede han navnet på sit bolighus og åbnede sin første Ilva. Det forlyder, at navnet er sat sammen af forbogstaverne fra Inger Linde, Jørgen Lindes kone, samt de to første bogstaver i ordet varehus.
  • I 2003 købte engelske Advent møbelkæden. I 2007 blev Ilva overtaget af islandske Lagerinn. To år efter overtog den nordiske kapitalfond Axcel - og i 2013 blev IDdesign, Idemøbler og Ilva solgt til Jysk-grundlæggeren Lars Larsen.
Møbelbutikken hedder Ilva og byder nu på et større og bedre sortiment, fortæller butikschef Kaj Jacobsen. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Sådan er corona-tallet torsdag: Fredericia rykker ned ad liste

Fredericia

Fællessang med afstand

Fredericia

Onsdagens corona-tal: Ni personer er konstateret smittet siden tirsdag

Fredericia For abonnenter

De unge springer i øjnene i coronastatistikken: Indtager en kedelig førsteplads i Fredericia

Alarm 112

Avis blev brugt til at aflede opmærksomheden: Mobiltelefon stjålet i Gothersgade

Annonce