Annonce
forside

Møbler for cirka 100.000 kroner stjålet: Hjælp os med at finde dem

XL Møbler på Fuglsang Allé havde fra fredag til lørdag i den foregående weekend ubudne gæster. De kom af sted med møbler til en samlet salgsværdi af godt 100.000 kroner. Arkivfoto: Privat

Lørdag formiddag blev Abdullah Ahmed, indehaver af XL Møbler i Fredericia, ringet op af en frustreret medarbejder. Flere tunge møbler var forsvundet fra forretningen på Fuglsang Allé.

Fredericia: Et spisebord, der vejer 160-170 kilo. Chesterfield møbler, flere sofaborde, en u-sofa til 32.000 kroner, en elevations-seng, lamper og velour day-beds.

Det er udbyttet fra et indbrud, begået mod XL Møbler på Fuglsang Allé i Fredericia mellem fredag klokken 18 og lørdag klokken 10.

- Det er meget tunge møbler, og det er ikke bare lige sådan noget, man tager under armen. Man skal være minimum to og stærk, lyder det fra Abdullah Ahmed, indehaver af XL Møbler, Fredericia-afdelingen.

Det blev der stjålet

'Napoli' u-sofa'Chesterfield' sofasæt. 3 personers sofa, 2 personers sofa, lænestol og puf - alle i blå velour

'Chesterfield-Charlietown' sofa i brun

'Valerio' spisebord

'Go' Sofabord

'VITA COPENHAGEN' lamper

'Dreamline' massagestol

'Ejby' puf i rød, rosa, blå, grøn og grå

'Zeno' elevationsseng

'Capri' daybed - orange, blå og grøn

Abdullah Ahmed, indehaver af XL Møbler, er stadig i gang med at få det fulde overblik over de stjålne varer. Salgsværdien af de forsvundne møbler, vurderes at være 100.000 kroner.

Indtil fredag aften stod der her et spisebord til omkring 9000 kroner. Indbrudstyve stjal flere møbler, herunder spisebordet, der vejer 160-170 kg. Der var intet alarmsystem monteret hos XL Møbler. Det bliver der nu. Foto: XL Møbler

Dyre møbler

Han blev ringet op lørdag af en frustreret medarbejder, der kunne fortælle, at adskillige møbler var blevet stjålet fra butikken. En gennemgang af værdier lørdag viste, at tyvekosterne stod til en samlet salgsværdi af 100.000 kroner. Straks kørte indehaveren fra Odense til Fredericia, og da han nåede frem til sin butik, kunne han konstatere, at der var meget lidt tegn på indbrud. Hærværk var der intet af.

- Det, vi havde brugt til at pynte møblerne med, det lå smidt på gulvet, men ellers så det faktisk meget fint ud. Men de er gået direkte efter vores meget unikke møbler, siger indehaveren.

De unikke møbler er blandt andet u-sofaen til 32.000 kroner, der er skræddersyet - og så er XL Møbler den eneste forhandler af lige præcis den sofa. Sofabordet koster knap 9000 kroner.

Artiklen fortsætter efter kortet

Var det noget med en velour-sofa? Den som stod hos XL Møbler, er nu et kendt sted. Der blev også stjålet flere velour-puffer. Foto: XL Møbler

Mærkelig adfærd

Ifølge Sydøstjyllands Polit, er indbrudstyvene kommet ind i XL Møbler via en nøddør, men da butikken ikke har alarm installeret og udelukkende overvågning ved indgangen, i nærheden af kassen, har indbrudstyvene nærmest kunne færdes, hvor de ville i butikken. Efter den kedelige oplevelse, har Abdullah Ahmed dog besluttet, at der både skal mere overvågning op og alarmsystem med udrykning skal monteres.

- Det er virkelig surt, og man bliver bare helt mundlam. Det er som at komme hjem og finde ud af, at der har været nogen og rode i dine ting, fortæller Abdullah Ahmed.

Politiet var ude lørdag for at tage fingeraftryk og lignende, men indehaveren har selv givet Sydøstjyllands Politi navne på personer, han mener, kan være indbrudstyvene. Han har ikke noget konkret at have det i, men det er personer, der i den foregående uge har været i XL Møbler flere gange, uden at købe noget. Gruppen, som består af fire til fem personer, har ifølge Abdullah Ahmed ved deres besøg "opført sig mærkeligt".

- Vi har dem på overvågningsvideo med mærkelig adfærd i butikken. Men vi vil rigtig gerne have borgernes hjælp til at finde vores møbler igen. Det er helt specielle møbler, og jeg regner med, at de dukker op på et tidspunkt, siger indehaveren.

By i vækst

Abdullah Ahmed har endnu ikke opgjort de forsvundne varer endeligt.

Det er kun fem måneder siden. XL Møbler åbnede sin 4700-kvadratmeter store filial på Fuglsang Allé i Fredericia, i Idé Møblers gamle lokaler. Dengang var forventningerne til både butikken og fæstningsbyen store. Allerede i marts var de første planer om en forretning i Fredericia begyndt at spire.

- Vi har valgt Fredericia, fordi vi føler, byen er begyndt at vækste, lød det fra Abdullah Ahmed i sommer.

Fredericia-butikken er den største af de tre XL Møbler, Abdullah Ahmed ejer, og det er fra den butik, al distribution kører.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Læserbrev

Skovejer i replik: Ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke

Læserbrev: Karsten Enggaard har et svar i Fredericia Dagblad 16. september ("Her er svar på spørgsmålene, Rolf Jensen") til mit indlæg tidligere. Træer udpeget til naturligt henfald er ganske rigtigt ikke nyt, men jeg kan huske Enggaard sige, at de 10 veterantræer var opfundet til lejligheden; og Enggard må stadig gerne svare på, hvor meget skovbrug DN regner med, der er tilbage med fem veterantræer pr. ha. Enggaard sammenligner mængden af dødt ved i "gennemsnitlig skov" og "naturlig løvskov". Det duer ikke i den her fredning. Må vi få en sammenligning mellem ekstensivt drevet løvskov, som DN selv kalder området, og naturlig løvskov? Så er ligheden vist mere slående end forskellen! Gøgeurten lader vi være; vi kommer for langt ud, hvis Enggaard skal gøre rede for, hvilke gøgeurter han er ligeglad med risikerer at forsvinde i en mørk skov. Mit købsforslag var en hentydning til, at ingen vil købe skoven, fordi ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke! Enggaard bruger udtrykket "i al fremtid" for et stabilt fredningsforslag, men med de ubegrænsede beføjelser over hele skoven, Fredericia Kommune skal have ifølge fredningsforslaget, er der intet, der ikke kan ændres på; Fredericia Kommune kan gøre lige, hvad der passer dem, bestemme hvad der passer dem... Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur.

Fredericia

Sagen om cirkelbroen er afsluttet: Kommunen indgår forlig og betaler en del af udgiften

Annonce