Annonce
Fredericia

Mød den nye mand i Kop & Kande: Finn slog øjnene op og blev butiksmand i Fredericia

Finn Engbjerg er ny butikschef hos Kop & Kande, som han sammen med Kim Blicher har overtaget efter Helle Høyer og Lise Møller. Foto: Peter Friis Autzen
Efter mange år som tjener, kaffemand og handlende i blandt andet italienske specialiteter har Finn nu endelig fået sig en butik i Fredericia.

Fredericia: - Vent lige lidt. Den her skal du lige smage, siger Finn Engjerg og trykker på en knap.

Fredericias nye isenkræmmer har en fortid i kaffebranchen og har netop møflet en automatisk kaffemaskine på plads, så han kan byde avisen på en god, frisk kop i Kop & Kandes baglokale.

Der er et par timer til åbningstid, men der er allerede aktivitet i butikken, der gøres klar til rykind. Nye udstillinger gøres klar, og der rykkes rundt på nogle af de eksisterende. Ved at tage snakken i baglokalet sikrer Finn, at ingen står i vejen for de travle hænder i butikken.

Annonce

- Jeg er virkelig heldig, at personalet er blevet og har lovet at give mig en chance, siger Finn og stiller den første kop på det lille bord. Kaffen er cremet i toppen og blød i bunden.

Kaffe er en af Finn Engbjergs store interesser. Han har blandt andet oplevet kaffedyrkningen i Columbia. Her får han den helt rigtige drik ud i den helt rigtige kop Foto: Peter Friis Autzen

- Man skal have den rigtige kop, siger Finn og afslører, at han er kaffespecialist af godt hjerte.

- Der er mange forskellige slags kaffe, og de fortjener forskellige kopper. Kaffe med skum har det godt i en bred kop, mens stærkere, sort kaffe har det godt i en smallere kop. Jeg bruger tit et slankt krus - faktisk er det et tandkrus. Det er endt med at være min yndlingskop til kaffe.

Fredericia kaldte på Finn

Finn har overtaget Kop & Kande, der ligger i Midtpunktet. Han ejer den sammen med sin svoger, Kim Blicher, som også driver isenkræmmer i Vejle og Horsens. Finn er butikschef i Fredericia, og han er lige kommet i gang.

- Jeg glæder mig virkelig til rigtig at lære kunderne og Fredericia at kende, siger han og sender en venlig tanke til Lise og Helle, der for nylig satte butikken til salg efter ti gode år.  Og til personalet, som fortsætter i butikken.

Selvom han i en alder af 48 springer ud som isenkræmmer, er branchen ikke ukendt for ham.

- Min kone, Gitte, er vokset op med isenkram, fordi hendes forældre var isenkræmmere. Og min svoger, Kim, driver to Kop & Kande-butikker, siger Finn, der som nævnt ejer Fredericia-butikken sammen med Kim.


Alle mennesker har brug for at komme ud og møde andre. Også i dén sammenhæng spiller butikker en rolle. Jeg er glad for, at fredericianerne vil handle.

Finn Engbjerg, Kop & Kande


Finn er en engageret mand, der ikke sådan lige slipper tanken om sit arbejde. Så da muligheden for at blive isenkræmmer dukkede op, rumsterede tanken i hans hoved døgnet rundt.

- Jeg vågnede op en morgen og havde truffet beslutningen i løbet af natten, siger Finn.

Finn Engbjerg er ny butikschef hos Kop & Kande, som han sammen med Kim Blicher har overtaget efter Helle Høyer og Lise Møller. Foto: Peter Friis Autzen

Hans mormor og morfar boede i Fredericia, så Finn kendte byen fra barnsben og har altid haft et blødt punkt for fæstningsbyen, selvom han bor i Vejle.

- Der er en god fornemmelse i Fredericia. Fredericianerne er stolte af deres by og bakker op. Det føles godt, siger han.

Annonce

Funktionelt og æstetisk

Finn lægger ikke skjul på, at han har meget at lære.

- Vi har sådan en "Alt hvad du har brug for at vide"-bog. Og jeg er virkelig kommet i skole. Og personalet er mine lærere, siger han.

Forståelsen for det gode møde med kunderne, har han dog masser af erfaring med. Blandt andet fra sin fortid som tjener og handelsrejsende i kaffe.

- Jeg skal ikke "bare sælge": Jeg skal forstå dit behov, og så skal jeg dække det. Så jeg har brug for at vide lidt om dig, inden jeg kommer med en anbefaling. Er du til det funktionelle eller det æstetiske? Hvis du for eksempel vil købe et strygejern, har jeg brug for at vide, om du stryger flere skjorter hver dag, eller kun en enkelt i ny og næ. Den slags har betydning for, hvilken vare jeg vil anbefale dig.

Hvad med dit eget hjem - er det æstetisk eller funktionelt?

- Det er funktionelt æstetisk. Mit hjem styres i øvrigt fuldstændig af Gitte. Kun én ting bestemmer jeg over: Kaffen.

Finn Engbjerg er ny butikschef hos Kop & Kande, som han sammen med Kim Blicher, har overtaget efter Helle Høyer og Lise Møller. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Fredericia For abonnenter

Autocampere overnatter på Østerstrands p-plads: Må man det, spørger læser

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Mohamed og Rim kom til Danmark for seks år siden - nu har de åbnet skrædderi i gågaden

Fredericia For abonnenter

Ugens udvalgte: Ferien er over os - lidt endnu

Fredericia

Asfaltarbejde på Strandvejen og Vestre Ringvej de kommende uger: Vejene skal fræses og have ny belægning

Alarm 112

Designlampe og kontantbeløb stjålet: Politiet advarer om flere indbrud i ferien og beder folk kigge over naboens hæk

Fredericia For abonnenter

Vaccination af børn i fuld gang: 12-15 årige i Fredericia mødte frem til pop up stik mod corona

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kristendemokraterne vil have mere biodiversitet ved solceller

Fredericia

Omdiskuteret butik lukket: Den er solgt, siger ejer

Indland

Sundhedsstyrelsen vurderer i efteråret behovet for tredje stik

FC Fredericia

FC Fredericia kom torsdag tættere på en komplet trup - men der mangler stadig spillere

Erhverv For abonnenter

Kig med indenfor i Oldenborghus: Spritnye ungdomsboliger står snart klar og der er mange ledige

Fredericia

Bred interesse for smalle veje: Prinsessegade er noget rod

Annonce