Annonce
Fredericia

Mødrehjælp og kommune går sammen om at hjælpe udsatte gravide og familie

Gravide og småbørnsfamilier kan fremover få hjælp og støtte hos Mødrehjælpen hos Headspace ved siden af det gamle sygehuse. Foto: Henning Bagger, Ritzau/Scanpix
Det kan være svært at finde hoved og hale i de forskellige tilbud. Det vil Mødrehjælpen og Fredericia Kommune gøre noget ved.

Fredericia: Alle børn i Danmark skal have en god start på livet, men som nystartet familie eller som familie i en sårbar situation kan det være svært at finde rundt i alle de mange forskellige støttemuligheder. Man kan også mangle det sociale netværk eller modet til at bede om hjælp.

Det vil Fredericia Kommune og Mødrehjælpen nu sammen gøre noget ved. De to indgår et partnerskab, som gør det lettere for udsatte gravide og familier at finde den hjælp og støtte, de kan have gavn af.

- I Mødrehjælpen viser vores mangeårige erfaring, at såvel kommunale som frivillige indsatser for sårbare familier virker bedst, når de findes i en sammenhængende og integreret pakke. Derfor ser vi frem til et frugtbart samarbejde med Fredericia Kommune, siger Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen, i en pressemeddelelse.


Indsatser for sårbare familier virker bedst, når de findes i en sammenhængende og integreret pakke.

Ninna Thomsen, Mødrehjælpen


Ole Steen Hansen (S), der er formand for byrådets børne- og skoleudvalg, glæder sig over samarbejdet.

- Samarbejdet med Mødrehjælpen kan styrke det forebyggende arbejde omkring vores børns første leveår endnu mere. Vores erfaringer med et partnerskab, som dette, er, at det er med til at styrke en familie, fordi vi her kan finde de kompetencer, der skal til for at lette forældrenes hverdag, siger han i meddelelsen.

Mødrehjælpens gratis rådgivning kommer til at dele lokaler med Headspace i Dronningensgade 95 - altså den røde murstensbygning lige ved siden af det gamle sygehus.

- Mødrehjælpen er i særlig grad også et stærkt supplement til de øvrige rådgivningstilbud, vi allerede har i sundhedshuset, siger Susanne Eilersen (DF), der er formand for byrådets sundhedsudvalg.

Annonce

Anonymt og myndighedsfrit

Den primære målgruppe er gravide og småbørnsforældre, der befinder sig i en sårbar situation og er i risiko for udsathed. Det er familier som opsøger og har behov for rådgivning, vejledning eller at indgå i netværksskabende aktiviteter.

Målgruppen er bred, fordi de problemstillinger, som gør sig gældende i relation til udsathed blandt småbørn og deres familier, er mangeartede, ligesom de har forskellige grader af behov for rådgivning eller indsatser.

Der vil være gratis rådgivning hver onsdag fra klokken 10 til 13. Rådgivningen er anonym og rettet mod  gravide og småbørnsforældre med børn fra nul til seks år. Man behøver ikke at bestille tid.

Alle rådgivere i den åbne rådgivning er ansat af Mødrehjælpen - ikke af kommunen - og uddannet til blandt andet at hjælpe ved overvejelser om skilsmisse, økonomiske udfordringer, bekymringer om barnets trivsel, problemer i parforholdet, samarbejdsproblemer efter brud eller overvejelser om, at få en abort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Annonce