Annonce
Fredericia

Mørkeløb for kvinder udsolgt på rekordtid - billetsystem blev presset

I år sendes 350 kvinder af sted i Hannerupskoven på årets mørke mudderløb. Det er dobbelt så mange som sidste år, hvor løbet blev afviklet for allerførste gang. Ruten er i år anderledes og det samme er forhindringerne. Mudder og halmballer kan kvinderne dog forvente. Arkivfoto: Mette Mørk

Ladies Mud Race - Dark Edition afvikles for anden gang. Salget af billetter er gået over al forventning. Dobbelt så mange kvinder ønsker i 2019 at løbe forhindringsløb i mørket.

Annonce

Fredericia: Det tog tre kvarter. Så var stort set alle billetter solgt til Ladies Mud Race - Dark Edition, der finder sted 5. marts i Hannerupskoven. Officielt gik der halvanden time, før den sidste billet var ude af systemet, men det skyldes ikke løbelystne kvinder, men derimod et system, der blokerede for salget.

- Der var en billet tilbage efter tre kvarter. Det var først omkring klokken 13.15, at systemet igen kom i gang, og den sidste billet kunne sælges, lyder det fra Ib Østergaard, løbsarrangør fra Fredericia Fag- og Firmaidrætsforbund.

Mørkt mudderløb

Blev afviklet for allerførste gang i 2018 med i alt 180 deltagere. Dengang blev 250 billetter sat til salg

Siden da er endnu et efterårs-mudderløb blevet afviklet med stor succes

5. marts sendes 350 løbelystne kvinder så af sted i Hannerupskoven til det mørke mudderløb

Billetterne blev revet væk på rekord tid

I år er 350 billetter sat til salg

Mud race ideen har spredt sig til blandt andet Næstved og Hillerød. Førstnævnte meldte om udsolgt til deres løb søndag aften. Billetterne til løbet i Hillerød er endnu ikke sat til salg

Det overvejes, om løbet skal flyttes fra en hverdagsaften til en aften i weekenden på grund af den store tilslutning - også fra ikke-lokale

Løbsarrangøren er Fredericia Fag- og Firmaidrætsforbund

Annonce

Halm og mudder

Sidste år, da løbet skulle bestå sin allerførste eksamen, havde 180 erhvervet sig en billet ud af 250 mulige. I år blev billetantallet hævet til 350. Ib Østergaard understreger, at det fremaover også vil blive det maksimale antal billetter, der vil blive solgt.

- Det har aldrig været ideen, at det skulle være et megaløb. Det var faktisk kongstanken, at det skulle være et løb, der tilgodeså de lokale løbere, men vi må bare erkende, at de kommer fra hele landet. Primært fra Syddanmark, fortæller løbsarrangøren.

Ladies Mud Race - Dark Edition skydes i gang klokken 19 den 5. marts - en hverdagsaften ligesom sidste år. Et koncept, Fredericia Fag- og Firmaidrætsforbund overvejer at ændre næste år til en weekendaften - men det er alt sammen kun på idéplan. Ib Østergaard garanterer, at der er meldt noget endeligt ud, inden kvinderne i år sendes på mørkeløb i Hannerupskoven.

Strækningen lyder igen i år på 5,5 kilometer. Kvinderne blive mødt af adskillige forhindringer, og så er der i år heller ikke slækket på det mudrede underlag.

- Jeg kan sige så meget, at der er noget, hvor de skal kravle højt op og rutsje ned. Og så kan de være sikre på, at der vil være halmballer, lyder det smågrinende fra Ib Østergaard.

Annonce

2020-løb

De løbelystne kvinder sendes i år af sted med halvanden minuts mellemrum i grupper á 25-30. Sidste år tog det den mest langsomme kvinde en time og ti minutter at gennemføre mudderløbet. Arrangørerne forventer derfor ligeledes i år, at man er færdig senest klokken 21.

Omkring 4000 personer har på Facebook vist interesse for arrangementet, og det er derfor en yderst tilfreds Ib Østergaard:

- Som foreningsmand er jeg vildt stolt.

Han garanterer, at Ladies Mud Race - Dark Edition også finder sted i år 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce