Annonce
Mad og drikke

Madklubbens efterårsopskrift: Cremet svampesuppe

Servér svampesuppen med brødcroutoner og syltede løg. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ingredienser:

Til fire personer.

2 stk. skalotteløg

1 fed hvidløg

1 laurbærblad

3 kviste timian

300 g champignon

300 g markchampignon

4 dl grøntsagsfond

1 dl fløde

3 dl mælk

50 g smør

Smages til med citron, salt og peber

Annonce

Fremgangsmåde:

Hak alle svampe og skalotteløg groft. Hæld dem i en gryde sammen med hvidløg, timian, laurbærblade og brun det godt af. Kom herefter grøn fond i og lad det koge godt igennem i omkring 30 minutter. Blend herefter hele massen og hæld suppen igennem en spidssigte. Hæld det op i en ny gryde og tilsat mælk, fløde og smør. Giv suppen et opkog i 10-15 minutter. Smag til med salt, peber og citron.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce