Annonce
Fredericia

Madsby Legepark gør klar til årets store julemarked

Det kræver en hel del arbejde at planlægge og forberede Madsby Legeparks Julemarked. Preben Sørensen er tovholder på planlægningsdelen, men det fysiske slæbearbejde i baggrunden ovverlader han til andre. Foto: Peter Friis Autzen
Fredericias store legepark kommer til at summe og dufte af jul i tre dage. Planlægningen begyndte allerede i februar.
Annonce

Fredericia: Madsby Legeparks Venner er ved at være klar til årets store julemarked. Det løber af stabelen i legeparken sidst i november.

- Vi starter fredag 22. november og fortsætter lørdag og søndag den 23. og 24 november, siger tovholder og formand Preben Sørensen.

Han glæder sig til at byde indenfor til julemarkedet, der med hans egne ord er "et af de få i Danmark, der er i øjenhøjde med børnene."

Øjenhøjden kommer blandt andet til udtryk ved, at markedet har mange gratis aktiviteter for børn og deres forældre.

- Der er musik, underholdning, lege, juleklip og andet, som ikke koster. Men man kan selvfølgelig også købe ting med hjem fra boderne, siger Preben Sørensen.

Her kan man julehygge uden at blive ruineret.

Preben Sørensen, Madsby Legeparks Venner

Annonce

Rift om at være med

Sidste år havde julemarkedet ti års fødselsdag. Derfor blev det udvidet en smule, og det gør man igen i år, fortæller Preben Sørensen.

- Sidste år havde vi et stort telt, hvor man kunne lege med julemanden. Det var så populært, at teltet knap var stort nok. Så i år rykker vi det ind i madpakkehuset, som vi så sætter teltvægge på, så der bliver lunt og læ. Det trækker markedet ud på et lidt større område, og derfor vil der også være et lille antal ekstra boder, siger tovholderen, der på stående fod tæller sig frem til, at der bliver 40 boder.

- Der bliver boder med julepynt, glaskunst, lædervarer, grønlandsk pelstøj, nisser, tupperware , pandekager og meget andet. Og en bager, der bager pebernødder og den slags sammen med børnene, siger han.

Det sidste er efterhånden så efterspurgt, at bageren har udvidet fra én lille genbrugsovn til nu tre varmluftovne, der bager på fuld tryk.

Julemarkedet handler ikke om at skabe overskud, men om at give byens børnefamilier en juleoplevelse, der ikke koster en herregård.

- Når der er overskud, går det til at udvikle markedet. Som for eksempel i år, hvor vi ar købt ekstra lys og kugler til juletræerne rundt om i parken, siger Preben Sørensen.

Annonce

Kringsmindes marked flytter

Også på museumsgården Kringsminde er der tradition for et julemarked. Men i år er gården løbet ind i en skimmel-udfordring, der gør, at den må flytte sit julemarked.

- Det rykker ind til os i legeparken, hvor de selvfølgelig er hjertelig velkommen. Kringsminde har nogle dejlige juletraditioner og -aktiviteter, som passer rigtig fint ind her, siger Preben Sørensen.

Alt i alt byder julemarkedet i legeparken på alt fra heste- og pony-ridning, til julesang, ballon-artist, musik, nissefortællinger og meget andet.

- Og det er populært at være med, siger Preben Sørensen.

- Allerede i februar blev jeg ringet op af den første, der ville være helt sikker på at få en bod.

Nogle år har julemarkedet været indhyllet i idylisk sne. Her er det i 2013. Arkivfoto: Mads Hansen
Det er altid populært at hilse på julemanden. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Også i november og sol skal julen ud. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce