Annonce
FC Fredericia

Mageløst lokalbrag i Fredericia: FC sejrede over Kolding i målorgie

FC Fredericia vandt en mageløs kamp mod Kolding med 4-3 og er nummer to i 1. division. Foto: Michael Svenningsen
En af de mest underholdende fodboldkampe på Monjasa Park nogensinde blev afviklet søndag, da FC Fredericia vandt med 4-3 over Kolding IF. Nu er FC Fredericia nummer to.

Fredericia: FC Fredericia vandt med 4-3 i dagens lokalopgør mod Kolding IF. Kampen var fantastisk underholdende. Med sejren er FC Fredericia på andenpladsen i 1. division.

Der var topbrag i Fredericia. Kolding lå på førstepladsen med 13 point for fem kampe, og FC Fredericia indtog fjerdepladsen med 10 point for samme antal kampe. Med en sejr kunne FC Fredericia gå forbi, men Kolding havde hvæsset kontrakniven og var klar til at stikke den i mellemkødet på hjemmeholdet.

Jonas Dal havde valgt akkurat samme 11 mand, som begyndte mod Viborg. Altså var anfører Christian Ege Nielsen fortsat at finde i det centrale forsvar, mens Mathias Johannsen var blevet klar efter sin skade til at indtage en plads på bænken.

Der var mødt masser af tilskuere op på Monjasa Park og da kampen blev fløjtet op var der stadig kø for at komme ind på stadion. Rammen var mageløs, og kampen levede op til forventningerne og blev en af de mest underholdende, vi har set på Monjasa Park i årevis.

Der blev scoret seks mål i første halvleg alene, og bolden lå i nettet første gang efter blot syv minutter. Kolding IF chokstartede, da den tidligere FC Fredericia-spiller Niels Letort modtog en pasning fra siden. Han var helt fri i feltet og lagde køligt bolden i kassen. Han scorede sjældent for FC Fredericia, så selvfølgelig scorede han netop i dag: 0-1.

Annonce

FC Fredericia-Kolding IF 4-3 (4-2)

1. division

Mål: 0-1 Niels Letort (7.), 1-1 Steven Enna (12.), 2-1 Agon Mucolli (14.), 3-1 Mathias Gertsen (34.), 3-2 Simon Smidt (39.), 4-2 Erik Nissen (43.), 4-3 Denis Fazlagic (54.).

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo - Jacob Buus, Erik Nissen, Christian Ege Nielsen, Nicolaj Ritter - Mathias Gertsen, Andreas Oggesen - Anders Holvad, Kristian Kirkegaard (Mathias Johannsen 69.), Agon Mucolli (Uzo 83.) - Steven Enna (Mathias Nygaard 62.).

Kolding IF (3-4-3): Jens Rinke - Mads Zederkof, Mathias Høgsholt (Søren Zachariassen 83.), Mads Eriksen - Morten Hansen, Niels Letort, Henrik Brodersen (Sebastian Sommer 46.), Simon Smidt - Denis Fazlagic, Rune Nautrup, Martin Hedeager (Jeppe Hansen 75.).

Advarsler: Mads Eriksen (33.), Denis Fazlagic (55.), Sebastian Sommer (78.), Christian Ege Nielsen (87.), Jacob Buus (90.).

Dommer: Peter Munch Larsen.

Tilskuere: 2012 på Monjasa Park.

En fantastisk kamp

FC Fredericia nåede ikke at være mærket af føringsmålet, for blot fem minutter senere var der balance i regnskabet. Jacob Buus slog et millimeterpræcist indlæg ind i panden på store Steven Enna, som nærmest stangede bolden i mål som en amerikansk bisonokse. 1-1.

Kolding vil gerne forsvare som en betonmur og slå til på kontra, men gæsternes planer styrtede i grus efter 14 minutter. Agon Mucolli, der efterhånden ligner en mand i topform, tog et skærende dybdeløb ind i feltet og modtog en storslået pasning, som han behandlede ved at banke bolden i mål ved nærmeste stolperod.

Den tidligere FC Fredericia-målmand Jens Rinke havde en hånd på - men det var langt fra nok. 2-1 og kampen var totalt vendt på hovedet.

Kolding IF havde fem tidligere FC Fredericia-spillere på banen fra start: Jens Rinke, Mathias Høgsholt, Mads Eriksen, Denis Fazlagic og Niels Letort. Begge hold skabte optræk til chancer, men ingen af de fem herrer kunne gøre ret meget ved kampens næste mål.

Mathias Gertsen trådte til et frispark på kanten af feltet ude i højre side, og han sende bolden med 100 kilometer i timen ind i issen på en Kolding-spiller. Det fremstrakte hoved gjorde, at bolden fik den perfekte bane mod mål, og den fløj helt op i krogen bag en prisgivet Jens Rinke. Han slog ud med armene i affekt. 3-1.

Der blev skabt spænding igen efter 39 minutter, hvor FC Fredericias defensiv blev fanget, da Rune Nautrup med stor fysik vandt en duel og sendte bolden ud til Simon Smidt i venstre side. Han trak forbi Jacob Buus, som nærmest foretog en piruet i forvirringen, og Smidt scorede ved nærmeste stolpe. Den burde Alexander Nybo måske nok have haft. Han faldt noget tungt: 3-2.

Kampen var altså atter lige, men Erik Nissen sørgede for, at denne tilstand var kortvarig. Hjørnespark til FC skabte panik i Koldings felt, og til sidste kunne Nissen prikke bolden over stregen. Den lå død, mens Jens Rinke famlede rundt i blinde efter den.

4-2 og en fantastisk første halvleg kunne bringes til ende af kampens dommer, Peter Munch Larsen.

Ham vil nogen måske huske som manden bag sidste sæsons skandalekamp mellem Vejle-AGF, som endte med at der blev kastet flere skraldespande på banen. Så galt gjorde han det ikke i denne kamp, omend den var noget hårdt spillet.

Et flot tilskuertal

Man sad med fornemmelsen af, at storebror fra Fredericia endegyldigt havde pandet lillebror fra Kolding i gulvet med scoringen til 4-2. Men lillebror blev ved med at drille, og selvfølgelig var det endnu en tidligere FC Fredericia-spiller, der reducerede til 4-3.

Erik Nissen og Christian Ege Nielsen blev fanget i højre side af banen, og det var relativt enkelt for Kolding at spille bolden forbi de to stoppere. Inde foran mål var Nicolaj Ritter alene med tre mand, og Denis Fazlagic kunne relativt enkelt søge mod mål og placere bolden i kassen. Nybo havde en handske på uden at det var nok.

Især Christian Ege så skidt ud i situation, for han lod sig lokke alt for let ud af position.

Anden halvleg var mindre vild end første, men den var til gengæld mere nervepirrende.

Der var bud efter FC Fredericias mål, og det var ærligt talt utrolig, at udligningen ikke faldt i de følgende minutter. Først headede Martin Jensen over i helt fri position ved bageste stang, og siden tabte Christian Ege Nielsen endnu en duel og sørgede for en friløber til Fazlagic. Denne gang brændte han, for Alexander Nybo hev en stor fodparade frem.

Kolding virkede farlig, og stemningen var lettere trykket på Monjasa Park, men målmandstræner Maciej Wasyniuk med tilnavnet "Magic" lettede en smule på sagerne, da han fra sidelinjen ansporede publikum til at slippe frygten med en gestus som en dirigent for et symfoniorkester. Kort efter blev dagens tilskuertal annonceret: 2012 mennesker havde fundet vej til stadion på en dag, hvor alt gik op i en højere enhed.

Kolding pressede på til sidst, og da kampen var ved at dø, kom selveste målmand Jens Rinke op i feltet på et hjørnespark. Det endte dog med at blive clearet, så Mathias Gertsen næsten kunne finde målet fra en position midt på egen banehalvdel. Men bolden sneg sig forbi mens Jens Rinke halsede efter.

Kort efter var det slut. Hvilken kamp! FC Fredericia er på andenpladsen i 1. division efter en af de største fodboldfester i Fredericia i mange år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Rickey opdagede brand: Frygtede sovende beboere i tidligere bordel

Annonce