Annonce
Fredericia

2700 krydstogtgæster indtager Fredericia: Magien klar ved kaj

Bedsteforældrene i McArthur-klanen sammen med deres to børn, svigerbørn og flokken af børnebørn drog en hurtig tur op i byen for at få motioneret lidt, inden de skal i bus til Odense og i H.C. Andersens fodspor senere på dagen. De har nydt deres Disney-krydstogt indtil videre, hvor de har rejst 10 dage mellem Østersøby inden næste store stræk fra Fredericia til Dover. Det har været magisk, er de enige om. Foto: Nana Hanghøj
Krydstogtskibet Disney Magic tudede sig gennem "Når du ser et stjerneskud", da den stille gled til kaj fredag morgen. Det er Disney-rederiets første anløb uden for København, så alt var på plads for at gøre besøget til en succes.

Fredericia: Jesper Fårekylling sang for på "Når du ser et stjerneskud", da det store krydstogtskib Disney Magic lidt tidligere end planlagt lagde til kaj fredag morgen. Fredericia Saluteringslaug stod dog klar til at svare igen med tre høje brag, mens ADP-folkene fik travlt med at sikre et stort antal fortøjninger til det Disney-inspirerede skib og de knap 2700 passagerer.

Det er første gang, et af Disney-rederiernes krydstogtskibe lægger til kaj i Fredericia, så alt det lokale cruise-mandskab var på tæerne for at gøre anløbet så perfekt som muligt.

De tre trofaste krydstogt-observatører Preben Andersen, Britta og Diana Larsen håber, at besøget bliver så vellykket, at Disney vælger at gentage og måske lade rederiets allerstørste skib lægge til.

- Det er 364 meter langt, og der er plads til 3600-3700 gæster. Det ville være kæmpestort, hvis det kom, siger de tre krydstogtfans, som er sikre gæster på kajen både til ankomst og afgang for krydstogtskibene, så ofte det kan lade sig gøre.

- Og at det er et Disney-skib, det er bare noget helt særligt, mener Diana Larsen, som håber, at der i løbet af fredagen vil dukke Disney-figurer op på kajen.

Det vil være fedt, hvis Disney-rederiet kunne finde på at lade deres største skib gå til kaj i Fredericia. Det er 364 meter langt, 3700 passagerer og over 2000 ansatte.

Krydstogt-entusiast Preben Andersen

Klar til paskontrol

Cruise-koordinator Helle Black har en travl morgen. I mandskabsteltet får alle frivillige morgenmad og instrukser for dagen. Det er det frivillige mandskab, som blandt andet skal sørge for paskontrol på land.

- Det er en ny opgave, vi ikke har prøvet før, men lad os tage det med et smil, og så skal det nok gå, lyder hendes råd til mandskabet.

Der er ekstraordinært stort opbud af politi på kajen, fordi der skal være paskontrol, når gæsterne kommer tilbage fra dagens aktiviteter på land. Skibet skal videre til Dover og rejser dermed ud af Schengen-området. Derfor skal alle krydstogtgæsterne vise gyldigt pas og "stemples" ud af Schengen.

På forhånd er der sat telte op til at foretage den nødvendige paskontrol senere i eftermiddag.

Hurtig bytur

Blandt dem, der kommer til at skulle vise pas senere, er familien McArthur fra USA. Storfamilien skyndte sig fra borde fredag morgen for lige at få et glimt af Fredericia og lidt frisk luft inden næste udflugt.

- Vi skal til Odense på Eventyrudflugt med dampbåd og gåtur, fortæller familien, som har valgt den særlige H.C. Andersen oplevelse for deres dag i provinsen.

Familien har stor ros til Fredericia for velkomsten med både kanonsalut og underholdning af 6. Juligarden.

- Man føler sig virkelig velkommen i jeres by, her ser virkelig rart ud, var storfamilien enige om.

Når familien kommer retur fra Odense senere fredag, så vil de kunne blive yderligere underholdt, når Fredericia Teater står klar til at optræde med en række af de store sange fra teatrets Disney-musicals både for krydstogtgæster og andre gæster på kajen.

Britta Larsen, Preben Andersen og Diana Larsen er krydstogtentusiaster. De var selvfølgelig også på kajen med kaffe og termotaske fredag morgen og lyttede, da skibshornet afspillede "Når du ser et stjerneskud". De håber Disney-anløbet bliver en succes, så der kommer flere til. Foto: Nana Hanghøj
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce