Annonce
Kultur

Malstrøm og Den Kreative Skole glæder sig over ny regler - Madsbyparken vurderer genåbningmuligheder

Den Kreative Skole er blandt de insitutioner, der kan vende tilbage til en nogenlunde normal hverdag. Arkivfoto: Mette Mørk
- Vi er ikke helt i samme båd som zoologiske haver, lyder det fra Madsbyparkens leder, Kasper Findahl, der endnu ikke ved, om Madsby Legepark kan genåbne i fuldt omfang. Hos Teater Malstrøm glæder de sig over udsigten til at føre resten af årets program ud i livet. Glæde er der også hos Den Kreative Skole, der på onsdag åbner under skærpede retningslinjer.
Annonce

Fredericia: - Det var en rigtig glædelig nyhed.

Sådan lyder reaktionen fra formand og teaterleder for Teater Malstrøm, Martin Bach Sørensen, efter de seneste genåbningsplaner er blevet præsenteret.

I marts måtte teatret se sig nødsaget til at afblæse forestillingen Burlesque – The Time Machine. Malstrøm nåede blot at gennemføre tre af i alt 24 planlagte forestillinger, inden coronapandemien satte en stopper for det. I stedet skal forestillingen genoptages 17. september.

- Vurderingen var, at det var der, vi havde en chance for at spille igen. I morges (fredag red.) hørte vi, at der stadig var nogle restriktioner, for det er svært at spille forestillinger, hvis der skal være to meter mellem personerne på scenen. Men første del er på plads, og vi tror på det i forhold til publikum, siger formand og teaterleder Martin Bach Sørensen.

Udover Burlesque skal Teater Malstrøm også opføre Sonja fra Saxogade senere på året. Her skal der holdes audition i næste måned. Med de nye regler forventer Martin Bach Sørensen, at den plan er realistisk. Samtidig er han glad for, at mange har støttet teatret, som opfordrede folk til at blive medlem af teaterforeningen for at støtte en presset likviditet.

- Vi fik mere end fordoblet vores medlemstal ved at lave den appel ud til fredericianerene og andre. Nu er vi et godt stykke over 300 medlemmer. Det var selvfølgelig for at signalere, at vi godt kunne bruge noget støtte i forhold til likviditet, men vi er også glade for, at folk på den måde har vist, at de sætter pris på det, vi laver.

Annonce

Afklaring på legeparken indenfor en uge

Hos Madsby Legepark vil man også vurdere, hvorvidt den almindelige dagligdag kan vende tilbage.

- Vi er ikke helt i samme båd som zoologiske haver, fordi det er en offentlig arbejdsplads, og fordi vi er en del af Fredericia Kommune, siger Madsbyparkens leder, Kasper Findahl.

Madsby Legepark har i coronaperioden været åben for offentligheden, omend en række normale aktiviteter har været lukket.

Kasper Findahl forventer, at der bliver truffet en endelig afgørelse i løbet af den kommende uges tid.

Annonce

Kunstnerisk undervisning vender tilbagge

Et af de mest benyttede samlingspunkter for børn og unge i Fredericia forbereder sig også til den kommende uge. Fra på onsdag åbner Den Kreative Skole igen. Det fremgår af en mail, som forstander Arne Gaardsted Jørgensen torsdag sendte til elever og forældre.

I beskeden forklarer forstanderen, hvordan afstandsmarkeringer, ensretninger og håndsprit skal sikre, at genåbningen kan finde sted. Desuden kommer holdundervisningen maksimalt til at gælde for ni elever og en lærer. Det betyder, at nogle hold bliver opdelt, eller at holdet deles op i to mindre grupper elever, der må komme hver anden uge. I nogle tilfælde kan blive nødvendigt at fortsætte med fjernundervisning på grund af pladsmangel.

- Nu, hvor den Kreative Skole kender åbningsdatoen, kan vi få overblik over mulighederne, og vi kontakter skolerne om det hurtigst muligt. Hvis vi kan finde forsvarlige rammer, sætter vi også den decentrale undervisning i gang, men det kan i nogle tilfælde blive nødvendigt at fortsætte med fjernundervisning, hvis ikke vi kan få plads på skolerne, skriver Arne Gaardsted Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce