Annonce
Fredericia

Malstrøm på kommunens budget giver plads til flere skæve forestillinger

Teater Malstrøm arbejder på at gøre det til en tradition at sætte en familieforestilling op lige op til jul hvert år. I år er det "Den lille prins", som havde premiere onsdag aften. Foto: Peter Leth-Larsen

Teater Malstrøm har fået en plads på det kommunale budget fore år frem. Det giver plads til talentudvikling, siger teaterlederen.

Fredericia: Da politikerne bag årets budgetforlig for 2019 i Fredericia Kommune kunne offentliggøre, at det semiprofessionelle Teater Malstrøm de næste fire år hvert år får 250.000 kroner, vakte det rigtig stor glæde i det lille og forholdsvis nye teater.

- For vores vedkommende var det langt mere, end vi havde turde håbe på, fortæller teaterleder Martin Mach Sørensen.

Teatret blev stiftet i 2016 og opfører typisk fire forestillinger om året. I øjeblikket er fokus på "Den lille prins", som havde premiere onsdag 21. november. Malstrøm vil gerne give et andet teatertilbud til byens borgere end Fredericia Teater.

Teater Malstrøm fik også en portion penge på kommunens budget for 2018, og støtten er hårdt tiltrængt i teatret.

- Vi har en flerårig planlægningshorisont. Vi er godt i gang med at kigge på vores repertoire for 2020, og med tilsagnet om penge kan vi fokusere på planlægning og talentudvikling og ikke kun fokusere på at skaffe penge, fortæller Martin Bach Sørensen.

Annonce

For vores vedkommende var det langt mere, end vi havde turde håbe på.

Teaterleder Martin Mach Sørensen

Vil gerne prøve forskellige genrer af

Han fortæller, at en stor del af teatrets omsætning stammer fra billetindtægter og indtægter fra baren, der holder åben i forbindelse med forestilingerne. Men tilskuddet fra den kommunale kasse giver de kommende år nogle andre muligheder for teatret, når de skal vælge forestillinger.

- Vi skal stadig have nogle forestillinger, der sælger billetter, men vi behøver ikke være så markedsfokuseret. Vi kan godt tillade os at lave noget mere skævt. Det er det, vi gerne vil, siger teaterlederen.

Teatret vil gerne prøve forskellige genre af - ligesom man tidligere i år prøvede kræfter med burlesque. Martin Bach Sørensen fortæller, at flere - både i branchen og blandt publikum - lægger mærke til det lille teater, selvom det kun har eksisteret i knap tre år.

- Vi har mange gengangere blandt publikum, og folk i teatermiljøet har fået øjnene op for os. Vi startede med at være et "trekantteater". Siden kom skuespillerne fra Sydjylland og Fyn, og nu kommer de nærmest fra hele landet. Det er et kvalitetsstempel for os, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Uforsvarlig medicinhåndtering og manglende journalføring: Indsattes patientsikkerhed er truet i flere fængsler og arresthuse

Annonce