Annonce
Læserbrev

Man vil smadre tiden og sætte Kolding kulturelt i stå

Læserbrev: Lad os bruge "coronapausen" til at slås for, at der ikke lukkes ned for kultur pga. coronaøkonomi.

Fredericia Teater er konkurs, og det er ikke godt, men jeg kan foreslå, at man på skift giver alle teatre ret til at overskride budgettet med 35 mio. på et år – så ville de fleste kunne lave guddommeligt teater.

Lad os hylde dem, der har balanceret ønsket om stor kunst med skrabede budgetter og starte med Mungo Park (MP), der skifter navn til Teater Tid og måske får kort levetid, fordi Venstre og DF ikke vil fortsætte støtten på 5 mio. til teatret.

Selv de, der vil nedlægge MP, kalder det et fyrtårn og roser det, men vil hellere give fem mio. til støtte af livet i midtbyen. Hvad får man i midtbyen for fem mio.? Kulturel fredagsbar?

Besøg i MP har vi kombineret med weekend på Krybily Kro, besøg på Koldinghus, Trapholt, Den Geografiske Have og restaurationsbesøg før hovedattraktionen. Hvis det ikke er, hvad man vil opnå med støtte til et usædvanlig billigt fyrtårn, forstår jeg intet? Nedlægger man MP, husker vi, at Peter Rindal fra Kolding i manges bevidsthed etablerede byen som Danmarks mest kulturforskrækkede. Det ry har ikke mindst MP aflivet, men det kan lynhurtigt komme tilbage.

At nedlægge MP vil være dyrt i økonomi som branding. Det har Kolding ikke råd til. Bemærk det knuste vækkeur, som MP illustrerer navneskiftet med. Det er symbolsk. Man vil smadre tiden og sætte Kolding kulturelt i stå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Åbnede under corona-nedlukning: Indisk restaurant er kommet godt fra start

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

112

Efter sammenstød - passager måtte tjekkes

Annonce