Annonce
forside

Mand brændte affald af i Skærbæk - Stort bål nær værket

Arkivfoto: Klaus Madsen

Skærbæk: Selvom afbrændingsforbuddet for længst er blevet ophævet, er der stadig nogle helt almindelige miljøregler, man skal overholde, hvis man skal brænde det ene eller andet af - uanset om det er på privatadressen eller erhvervsmæssigt. En af de ting, man ikke må brænde af, er affald, og det var lige præcis det, en mand var gået i gang med mandag eftermiddag.

TrekantBrand fik omkring 16.40 en melding om en brand, men turen blev kørt som et indsatsleder-eftersyn, og mandskabet tog da også turen til Odderstedvej nær Skærbæk uden blik.

Da de kom frem, blev de mødt af et stort bål, og da adressen ligger cirka en kilometer fra Skærbækværket, kunne det nemt, ifølge brandvæsenets indsatsleder, tolkes som om, det var der, der var flammer. Det var heldigvis ikke tilfældet, og indsatsleder Ulrik Strehle tog kontakt til ejeren og bad ham håndtere bålet på adressen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Fredningssagen. En centralisering og bureaukratisering har sjældent fået ry for at fremme mangfoldigheden

Læserbrev: Fredningsforslaget mod Trelde Skov som naturbeskrivelse er interessant læsning, men med hensyn til grundlaget for fredning kan man finde relevant tekst kun to steder. Grundlaget for drift af skoven gennem lige netop fredning er grotesk kort beskrevet og er så mangelfuldt, at fredningsforslaget ikke kan tages alvorligt. Fredningsforslaget går ud på beskyttelse, men det er ikke godtgjort, at det er en bedre beskyttelse end den nuværende skovlov, fredskovspligt og certificering! En centralisering og bureaukratisering har sjældent fået ry for at fremme mangfoldigheden! Ud over beskrivelsen af natur og område har fredningsforslaget et kapitel "Forslag til fredningsbestemmelser". Er man vidende om skovbrug, natur og lokalområdet, så er de paragraffer ret forvirrende at læse grundigt igennem. Der er opbygning af tekst møntet på forhold og vægtning af metoder, der ikke har hjemme i Trelde, og beskrivelse af og udgangspunkt i tilstande, der ikke er i Trelde. Når man har tygget lidt på alle de fine ord og helgarderinger, er det tydeligt, at hele kapitlet er udarbejdet over et andet område og rettet lidt til. Hvis Danmarks Naturfredningsforening ikke ligger mere energi bag en tvangsovertagelse af natur, her over 500 ha, så skal vi som samfund virkelig til at forlange lidt mere af en forening, vi som samfund tillægger så meget forpligtende indblandingsret. Danmarks Naturfredningsforening er ikke de eneste, der kan passe på natur!

Fredericia

Rambøll om cirkelbroen: - Når vi laver en fejl, så står vi ved det

Annonce