Annonce
Indland

Mand fængslet for at forsøge at skuddræbe betjent

Michael Bager/Ritzau Scanpix
En 53-årig mand fængsles indtil 4. september for trusler og drabsforsøg på betjent. Han nægter sig skyldig.

Den mand, der er sigtet for i juli at have skudt en betjent på Tåsinge, skal sidde varetægtsfængslet indtil begyndelsen af september. Det besluttede en dommer fredag ved Retten i Svendborg.

I forbindelse med episoden den 30. juli blev manden også selv ramt af skud, og det har derfor ikke været muligt for ham at møde op til et retsmøde før nu.

Politiets skud ramte den 53-årige mand i hovedet, og skuddet - eller skuddene - endte med at skyde det meste af mandens underkæbe af, skriver TV2 Fyn.

Den 31. juli blev han varetægtsfængslet i fire uger in absentia efter grundlovsforhøret, fordi han helbredsmæssigt ikke var i stand til at møde i retten.

Det var han fredag, hvor den 53-årige blev kørt ind i retssalen i en hospitalsseng.

Han talte ikke selv under retsmødet. I stedet fortalte hans forsvarer, at den 53-årige nægter sig skyldig i anklagerne. Han er sigtet for drabsforsøg på politimanden samt for trusler mod to personer, der var på hans ejendom.

Under grundlovsforhøret kom det ifølge TV2 Fyn frem, at den 53-åriges kone var på adressen i Bjerreby på Tåsinge den 30. juli for at ordne nogle papirer i forbindelse med parrets forestående skilsmisse.

Med sig havde hun sin søn og hans kammerat.

Den 53-årige er jæger, og da hustruen hørte våbenskabet blive åbnet, flygtede hun fra stedet. Manden skulle herefter have sigtet på hendes søn og kammeraten, inden også de flygtede fra stedet.

Den 53-årige forskansede sig efterfølgende på ejendommen, og det førte til en storstilet politiaktion. Her blev betjenten såret af skud.

Den sigtede modtager stadig behandling for de skudskader, han fik i juli, og derfor fængsles han i surrogat. Det betyder, at han ikke som normalt skal sidde i eksempelvis et arresthus, men at han i stedet fortsat er indlagt på hospitalet.

Bliver han udskrevet inden 4. september, skal der afholdes et nyt retsmøde, hvor der tages stilling til fængslingen.

/ritzau/

Annonce
Artikel fra TV2 Fyn
den citerede artikel fra TV2 Fyn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Havneplan til 160 millioner kroner: Det skal der ske i 2020

Fredericia

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];