Annonce
Fredericia

Mandagens coronatal: Coronatallene stiger lidt igen

Smittetallet stiger en smule igen - og smitten er stadig størst i Hannerup sogn. Byrådet drøfter på byrådsmøde mandag aften model for lokal nedlukning. Arkivfoto: Mette Mørk

Fredericia: Med otte nye smittetilfælde i Fredericia Kommune registret det seneste døgn stiger kommunens incidenstal fra 152,4 søndag til 154,3 mandag.

Det viser den nyeste opgørelse fra Statens Serum Institut, der hver eftermiddag offentliggør de nyeste coronatal.

En del af stigningen kan skyldes, at flere lader sig teste efter Fredericia Kommune i både pressen og på kommunens facebookside har opfordret borgere i Fredericia Kommune til at lade sig teste. Tirsdag fik Fredericia Kommune hjælp til at sprede det budskab, da 19 medarbejdere fra Styrelsen for Patientsikkerhed gik fra dør til dør med både opfordring og information i Hannerup Sogn, som de sidste to uger har været det lokalområde, hvor smittetallene er størst.

Annonce

Tallene for udviklingen i de 11 sogne, som Statens Serum Institut også offentliggør hver eftermiddag, viser, at det fortsat er Hannerup Sogn, der har de største smittetal, selvom det er faldet fra 359 lørdag til 317 mandag.

Corona er spredt

I sidste uge lød opfordringen fra borgmester Steen Wrist, at borgere i hele kommunen lader sig teste, da smitten ikke kun holder sig til Hannerup Sogn.

Opgørelsen over de lokale tal viser også, at der den seneste uge er konstateret nye smittetilfælde i ti af kommunens 11 sogne. Kun i Pjedsted Sogn er der ikke registret nye coronasmittede de sidste syv dage.

I Lyng Sogn ser det anderledes ud. Her var der sidste mandag ingen nye smittede. En uge senere er der konstateret otte nye coronasmittede i sognet.

Annonce

Byråd drøfter nedlukning

Når byrådsmedlemmerne i Fredericia mandag aften holder byrådsmøde, er en model for lokal nedlukningsplan på dagsordenen.

For en uge siden vedtog Folketinget en ny model for nedlukning af lokalsamfund, som er et vigtigt redskab i coronaværktøjskassen for genåbning af samfundet.

Modellen, som er udarbejdet af en ekspertgruppe, giver lokalpolitikerne landet over klare kriterier for, hvornår et byråd kan og hvornår det skal lukke enten hele kommunen eller et lokalområde.

Hele kommunen skal lukker ned, hvis incidenstallet er 200 eller mere. Det vil sige, hvis der er 200 smittede per 100.000 borgere i løbet af syv dage.

Byrådet skal lukke skoler, uddannelsessteder samt aktiviteter og institutioner indenfor kultur-, idræts-, fritids- og foreningsområdet, hvis sognet opfylder tre parametre.
Lokalområdet lukkes ned, hvis det har et incidenstal på 400 eller derover, 20 eller flere smittetilfælde de sidste syv dage og en positivprocent på 2 eller mere.

Med et incidenstal på 317, 30 nye smittede og en positivprocent på 1,5 opfylder Hannerup Sogn mandag et af de tre kriterier, men nærmer sig de to øvrige kriterier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce