Annonce
Middelfart

Mand sigtes for at starte brand med ukrudtsbrænder: - Lad nu være, det er tåbeligt

Det var langt fra første gang, at indsatsleder Johnny Rasmussen var med til at slukke en brand forårsaget af en ukrudtsbrænder. Arkivfoto: Klaus Madsen
Torsdag måtte Trekant Brand slukke en garage, der var blevet antændt af en ukrudtsbrænder. Efterfølgende sigtede politiet manden for at starte branden.

Middelfart: Det kunne have endt frygtelig galt, da der opstod brand i en garage på Brovejen, hvor 16 garager står parallelt af hinanden.

Torsdag klokken 16.43 blev branden anmeldt, hvorefter Trekant Brand straks rykkede ud.

Situationen kom hurtigt under kontrol, beretter Johnny Rasmussen, indsatsleder hos Trekant Brand.

Annonce

- Ved den ene garageport var der kraftig røgudvikling. Der havde været flammer, men en beboer i nærheden kastede noget vand på. Da vi kommer med sprøjten skiller vi den (branden, red.) lidt ad, og får den slukket, fortæller indsatslederen.

Det var ligetil at klarlægge brandårsagen.

- Det var en, der havde stået med en ukrudtsbrænder og brændt ukrudt, hvorefter han fik sat ild til nogle stolper ved fødderne på garagen, siger han.

Efterfølgende sprøjtede brandvæsenet vand på de resterende garagestolper, hvor manden havde brugt sin ukrudtsbrænder. Alligevel måtte brandvæsenet tilbage igen senere på aftenen.

- Stolperne var så rådne, at der var gløder indvendigt i stolperne, som ulmede, så vi var tilbage senere på aftenen og slukke efter, siger Johnny Rasmussen.


Problemet er, at folk tror, at ukrudtet skal være sort inden, de skal stoppe med brænderen, men det er altså ikke tilfældet.

Johnny Rasmussen


Pas nu på!

Skaderne blev reduceret til, at stolperne på den ene garage skal udskiftes, men det kunne have været meget værre.

- Hvis der virkelig var kommet gang i branden, vil den kunne have bredt sig til alle de andre garager, siger indsatslederen, der kommer med et velment råd:

- Noget af det vigtige er, at man skal lade være med at bruge ukrudtsbrænder og specielt op ad tørt træværk, fordi vi ser det gang på gang, at det går galt. Og så skal man sætte sig ind i, hvordan man bruger en ukrudtsbrænder.

- Problemet er, at folk tror, at ukrudtet skal være sort inden, de skal stoppe med brænderen, men det er altså ikke tilfældet. Hvis de går ind og googler, hvordan de skal bruge den, kan de se, at lige så snart ukrudtet bliver lidt glinsende, så dør det. Og så skal man lade være op ad bygninger og især af træ, det er jo tåbeligt, siger Johnny Rasmussen.

I forbindelse med brandundersøgelse blev anmelder sigtet af Fyns Politi efter beredskabslovgivningen, hvorefter manden erkendte sig skyldig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce