Annonce
Kultur

Mange arrangementer er flyttet to gange: Musikteateret har tomme hylder

Tomme stole har hun rigeligt af. Musikdirektør Mette Kier har tomme hylder, som hun udtrykker det. Et tætpakket forårsprogram er skubbet til efteråret for de fleste arrangementers vedkommende. Så umuddelbart har hun ikke noget ud af, at det er blevet muligt for teatre at åbne, nu hvor coronaen er på retur. Arkivfoto: Morten Pape
Musikteaterets chef vil ikke udelukke, at musikteateret finder på et arrangement, for at sige, "Vi er her stadig". Men reglerne for forsamlinger ændrer sig hele tiden.

Vejle: Det er meget godt, at det ny bliver muligt for museer, zoologiske haver og teatre at genåbne efter coronatoppen. Vejle Musikteater får bare ingen glæde af det.

- Vi har jo tomme hylder, konstaterer teaterdirektør Mette Kier.

Gennem et hektisk forår bag kulisserne har teateret flyttet sine arrangementer ikke bare en men to gange. I første omgang blev de forskellige koncerter flyttet til maj-juni, men derefter blev de skubbet én gang til til august-september.

Annonce

Tomt til 5. september

På nær et enkelt arrangement, som endnu ikke har fået en ny dato, har musikteateret ikke noget på programmet før 5. september.

- Vi har flere udfordringer. Dels er der forsamlingsforbuddet om, hvor mange der må være samlet. Men der skal også være et vist areal pr. person. Men der er også en økonomisk side. Mange store arrangementer kræver, at der sidder 800 eller 1000 gæster i salen, for at det kan løbe rundt. Så vi kan med de nuværende retningslinjer ikke holde arrangementer. Men jo før vi kan komme ind og tænke over det her, jo før kan vi måske finde nogle løsninger, siger Mette Kier.

Annonce

Kulturen er her stadig

Hun vil ikke udelukke, at man forsøger at lave et arrangementer i løbet af sommeren - ude eller inde - for at sige, at kulturen stadig er her.

- Men ting og regler ændrer sig fra dag til dag, så det er svært at planlægge ret langt ud i fremtiden, siger Mette Kier.

Pausen er brugt til renoveringsopgaver, blandt andet ændringer i lyd og lys. Desuden skal der tænkes over, hvordan teaterets gæster kan komme ind og ud fra begivenhederne på en tryg måde. Det der med at stå som sild i tønde i foyeren for at få tjekket billetter og gå gennem to temmelig snævre døre til teatersalen, er noget, vi gjorde sidste gang først på året. Nu lever vi i en anden tid og med andre normer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce