Annonce
Fredericia

Butiksejere begejstrede: Sportsredskaber og bymøbler tiltrak mange danske turister

Et af trækplastrene var bordtennisbordene i gågaderne, som blev brugt flittigt i juli og august.  Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fredericia Shopping er glade for, kunderne tog positivt mod de mange aktiviteter i sommerens løb.
Annonce

Fredericia: - Jeg har været i byen i 30 år. Det har helt klart været den bedste sommer nogensinde.

Sådan siger formand for Fredericia Shopping Ole Mortensen, som også er indehaver af herretøjsforretningen Miami, om antallet af turister i midtbyen i sommermånederne.

Nedlukningen af store dele af det danske samfund i foråret på grund af coronavirussen skabte frygt for, hvordan butikserhvervet skulle klare sig.

Det fik Fredericia Shopping, Business Fredericia og Fredericia Kommune til at sparke gang i en række sommeraktiviteter for at lokke både kommunens egne indbyggere og turister til bymidten.

Annonce

Oplevelser lokker folk til

Fredericia Byråd satte to millioner kroner af til et tætpakket sommerprogram til leje af bymøbler, bordfodbold og bordtennis, aktiviteter i bevægelse i midtbyen med 123fest.dk, rullegræs, parasoller og hængekøjer og streetsport i gaderne.

De mange aktiviteter og fokus på at holde ferie i Danmark betød tilsyneladende, at flere benyttede lejligheden til at opholde sig væsentligt mere i midtbyen, ligesom Fredericia også fik besøg af flere turister.

- Det var primært danske turister, men der var også nogle få tyskere og nogle hollændere, fortæller han.


Det har givet os den viden, at når der er oplevelser i bymidten, så kommer folk. De sidder mere og længere, og ligesom der skal være de rigtige butikker, caféer og restauranter, så skal der også være de rigtige oplevelser.

Ole Mortensen, fmd. Fredericia Shopping


Han har endnu ikke talt med alle sine medlemmer om deres omsætning, men oplyser, at det i hans egen butik har været rigtig godt.

- Juli måned var den bedste, vi nogensinde har set, siger han.

Fredericia Shopping ligger da også op til at bruge erfaringerne med aktiviteter fremover.

- Det har givet os den viden, at når der er oplevelser i bymidten, så kommer folk. De sidder mere og længere, og ligesom der skal være de rigtige butikker, caféer og restauranter, så skal der også være de rigtige oplevelser, forklarer Ole Mortensen.

Annonce

Efterårsferie- og juleaktiviteter

Fredericia Shopping planlægger derfor også en række aktiviteter i bymidten i efterårsferien, hvor der også er forventning til, at danskerne holder ferie hjemme i Danmark. Hvad aktiviteterne byder på, er endnu ikke offentliggjort.

Op til julehandlen vil der også blive sat noget i søen. I foråret skænkede en række lokale virksomheder penge til at sætte gang i omsætningen i midtbyen, hvilket skete i form af konkurrencer. Her vandt flere hundrede fredericianere såkaldte vouchers - altså værdibeviser - til byens butikker.

Ikke alle vouchers blev indløst, ligesom donationen på 50.000 kroner fra Tove Bjørnhauges Fond endnu ikke er sat i spil. Pengene fra donationen og de ikke indløste vouchers vil blive brugt til at skyde julehandlen i gang.

- Vi har planer om at bruge restbeløbet til nye aktiviteter, så pengene kan komme ud og arbejde. Hvordan det skal foregå, ved vi ikke helt endnu. Men der er omkring 100.000 kroner at lave noget ekstra for, fortæller erhvervsdirektør i Business Fredericia Kristian Bendix Drejer.

Business Fredericia har administreret donationerne og voucher-konkurrencerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fredericia

Fem nye smittede med corona

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Annonce