Annonce
Middelfart

Mange Middelfart-virksomheder har klaret sig forholdsvis godt i coronatiden: - Alle forstår, at det er en svær situation

Erhvervschef Niels Chr. Hammelev. Arkivfoto: Robert Wengler
Få procent af de virksomheder i Middelfart, der har været i drift under coronakrisen, er hårdt ramte på pengepungen. Det indikerer en medlemsundersøgelse fra Middelfart Erhvervscenter, der dog koncentrer sig mere om nogle erhverv end andre.
Annonce

Nordvestfyn: En stor del af virksomhederne i Middelfart Kommune er indtil videre kommet gennem coronakrisen uden alt for store knubs.

Det fortæller en undersøgelse foretaget af Middelfart Erhvervscenter, hvor i alt 147 medlemsvirksomheder har svaret på en række spørgsmål om, hvordan det er gået dem, mens landet har været lukket ned.

Lidt under en tredjedel af virksomhederne fortæller, at de ikke er påvirkede af coronaen, mens to tredjedele er lidt ramte, men formentlig "klarer sig".

Kun fem procent af virksomhederne er ifølge undersøgelsen meget påvirkede, mens en enkelt procent er lukningstruet.

- De fleste virksomheder siger, at de ikke er så hårdt ramte, og at de nok skal klare den. Det har jeg hørt så mange gange. Der er slet ikke noget brok eller noget som helst. Alle forstår, at det er er en svær situation, forklarer erhvervschef i Middelfart Erhvervscenter, Niels Chr. Hammelev.

Han nævner samtidig, at forholdsvis få af virksomhederne, i alt 14 procent, har fået færre medarbejdere, og at lidt over halvdelen står med en omsætning, der enten er stabil eller er faldet med mindre end 25 procent.

- Det er noget, der peger fremad, konstaterer Niels Chr. Hammelev.

Del jeres gode erfaringer fra coronatiden

Ifølge en undersøgelse blandt Middelfart Erhvervscenters medlemmer har mange lokale virksomheder klaret sig relativt godt gennem coronakrisen indtil videre.

Størstedelen af virksomhederne har dog måttet gøre visse ting anderledes. Nogle har etableret hjemmearbejdspladser, mens andre har ændret ved deres strategi og så videre.

Men hvilke tiltag har egentlig virket? Og er der nogle, man kan tage med sig videre, selvom fremtiden forhåbentlig ikke byder på en ny coronatid?

Hos Fyens Stiftstidende i Middelfart vil vi meget gerne høre om de forskellige løsninger, som lokale virksomheder har fundet på.

Har du lyst til at fortælle os om en løsning, en god erfaring eller en idé i din virksomhed, så send en mail til soehu@fyens.dk.

Så tager vi muligvis kontakt til dig eller viderebringer dit indspark sammen med andre udvalgte.

Annonce

Svar fra virksomheder i drift

Middelfart Erhvervscenters undersøgelse skal dog ses i lyset af, at det primært er virksomheder indenfor industri og produktion, rådgivning og kommunikation, bygge og anlæg og detail- og engroshandel, der har svaret. Altså virksomheder, der generelt ikke har været tvangslukkede eller været under strenge restriktioner.

Til gengæld arbejder kun omkring fem procent af virksomhederne i undersøgelsen med restauration, overnatning og turisme, som er nogle af de erhverv, der har haft det særligt hårdt under corona-nedlukningen.

Niels Chr. Hammelev bekræfter, at undersøgelsens resultater ville have set anderledes ud, hvis flere virksomheder i den branche havde indgået.

- Ja, hundrede procent. Det ville det. Det har vi en forventning om. Vi har spurgt vores medlemmer, og den (undersøgelsen, red.) er repræsentativ for de virksomheder, vi har. Men vi påtænker at gennemføre en tilsvarende analyse på de ramte brancher, når vi kommer lidt længere hen, siger han og tilføjer, at det i det hele taget er på de særligt udsatte virksomheder, erhvervscentret i den kommende tid vil have fokus.

- De sidste fem procent er jo der, vi skal lægge vores krudt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Aktivister føres væk fra Gl. Ålbo - politi leder angiveligt efter flere

Annonce