Annonce
112

Mange var ængstelige: Politiet afliver rygter om skyderi på Rødkilde

Betjente var mandag på Rødkilde Gymnasium for at efterforske nogle rygter, som havde spredt sig på skolen. Der var heldigvis ikke hold i dem. Arkivfoto: Sussi C. Alminde
Politiet rykkede mandag ud til Rødkilde Gymnasium. Bekymrede elever var angiveligt gået til gymnasiets ledelse med en frygt for, at en klassekammerat havde planer om et skoleskyderi.
Annonce

Vejle: Efterforskningsleder Carsten Thostrup maner til ro, efter at Sydøstjyllands Politi mandag blev sendt til Rødkilde Gymnasium.

Det skete på baggrund af en bekymring for en elev, som ikke var mødt i skole.

- Der gik rygter på forskellig vis om, at han ville gøre noget, og de rygter havde bredt sig, siger Carsten Thostrup, som ikke ønsker at komme nærmere ind på, hvad det var, den pågældende elev - ifølge rygterne - ville gøre.

Skolens rektor, Kristine Kortnum, sendte imidlertid mandag eftermiddag klokken 15 en besked ud til alle elever på skolen, hvor hun meddelte, at rygterne handlede om, at én ville gennemføre et skyderi på skolen i løbet af mandag.

"Rygterne har handlet om, at der ville blive skyderi på skolen i dag mandag. Politiet blev naturligvis kontaktet og har efterforsket rygterne. For cirka en time siden har de meddelt, at der ikke er noget om historierne. Det er så at sige historien om en fjer, der blev til fem høns," står der i rektors meddelelse.

Annonce

Intet om snakken

Vicepolitiinspektør Carsten Thostrup fortæller, at fire betjente blev sendt til gymnasiet, hvor man tog en snak med de elever, som havde udtrykt frygt over for skolens ledelse. Man henvendte sig også til den elev, som efter sigende var omdrejningspunktet for bekymringen.

- Han kunne fortælle, at det var noget, han havde sagt for lang tid siden. Og vi har fundet ud af nu, at det er sagt i sjov, forklarer Carsten Thostrup.

I sin besked til eleverne skriver rektor Kristine Kortnum:

"Den pågældende elev er naturligvis meget berørt af situationen og vil gerne, at jeg gør det klart, at vedkommende aldrig ville kunne finde på noget sådant. Vedkommende er interesseret i rekvisitter fra 2. Verdenskrig, og måske har det været med til at forstærke rygterne."

Annonce

Hånd om parterne

Til Vejle Amts Folkeblad fortæller rektor, at man har været rundt i alle skolens klasser for at mane til besindighed, og hun håber samtidig, at hendes besked kan være med til at mane rygterne helt til jorden.

- De parter, der er involveret, skal vi nu have taget godt hånd om, siger Kristine Kortnum.

Samtidig understreger vicepolitiinspektør Carsten Thostrup, at der absolut intet er at bekymre sig om.

- Den historie er helt børstet af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Fredericia

FHK skal stække KIF's overtal: Det er ikke charmerende, men det er effektivt

Annonce