Annonce
Fredericia

Mangel på personale: Den Lille Landsoldat søger akut nye ejere

Maj 2019 åbnede Andrea Skjelmose sammen med sin mand, Charles Gudmundson, Den Lille Landsoldat, som er en genbrugsbutik med ting til hele familien, men især tøj, legetøj og udstyr til børn i alle aldre.  Nu søger parret iværksættere, der har lyst til at drive butikken videre. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Akut mangel på barselsvikar har fået butiksindehaver Andrea Skjelmose til at træffe den svære beslutning, at hun vil finde ny ejer af hele familiens genbrugsbutik på Vejlevej.

Fredericia: Lørdag aften lidt før klokken slog ni, trykkede Andrea Skjelmose på knappen og sendte en svær besked ud på de sociale medier Facebook og Instagram med overskriften 'den enes død, den andens brød' og et stort 'til salg' foto.

- Vi står i en situation, hvor vi ikke har bemanding på plads butikken. Derfor er vi nødsaget til at give stafetten videre - eller i det mindste forsøge, skriver indehaver af genbrugsbutikken på Vejlevej Den Lille Landsoldat, Andrea Skjelmose.

Butiksejeren fødte for tre uger siden sin anden søn og er derfor på barsel. Butikkens anden ansatte er også på barsel.

Annonce

Bedst som Andrea Skjelmose troede, hun havde styr på bemandingen af den populære genbrugsbutik, står hun nu i en situation, hvor hun føler, hun er nødt til at overdrage butikken.

- Vi havde kørt nogen i stilling til at passe butikken, mens Kristine og jeg er på barsel, som så er sprunget fra. Vi kan ikke se, hvordan vi kan finde og køre en i stilling nu. Så vi er nødsaget til at finde nogen, der kan tage over nu, siger Andrea Skjelmose til avisen.


Vi havde planer om at skabe et univers for hele familien. Et sted hvor folk kan hygge og have det sjovt - ikke kun handle. Det har vi ikke haft det fornødne overskud til at videreudvikle.

Andrea Skjelmose, indehaver af Den Lille Landsoldat


Udover den akutte situation spiller familielivet også en rolle i beslutningen. Andrea Skjelmose uddyber beslutningen om at sælge butikken, som hun og manden Charles Gudmundson åbnede for lidt mere end to år siden:

- Med nu to børn og min mands fuldtidsjob føler vi ikke, at vi kan leve op til det potentiale, butikken har. Vi havde planer om at skabe et univers for hele familien. Et sted, hvor folk kan hygge og have det sjovt - ikke kun handle. Det har vi ikke haft det fornødne overskud til at videreudvikle, siger Andrea Skjelmose, der ikke lægger skjul på, at det har været hårdt at drive forretning under to coronanedlukninger.

Maj 2019 åbnede Andrea Skjelmose sammen med husbonden Charlie Gudmundson butikken Den Lille Landsoldat på Vejlevej, hvor de har lejet standpladser ud til folk, der solgte secondhand tøj, legetøj og udstyr til børn i alle aldre og deres forældre. Nu søger Andrea den helt rette, der kan overtage butikken. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Det var oprindeligt planen, at Andreas mand Charlie Gudmundson skulle have været mere involveret i udviklingen af butikken. Men med fuldtidsjob og familie ved siden af var der ikke timer nok i døgnet til det.

Sælger til den rette

Nyheden er blevet set af 19.000 af deres følgere på Instagram - og et par hundrede har sendt en kommentar til Andrea efter opslaget på Facebook.

Heriblandt modtog Andrea Skjelmose det første døgns tid omkring 50 henvendelser, som er interesseret i mere information om eventuelt overtagelse af butikken. Flere vil vende tilbage i løbet af mandag og tirsdag.

Det har Andrea Skjelmose fuld forståelse for.

- Det er en stor beslutning, så der er et bagland, der skal med ind over sådan en beslutning, siger den nybagte andengangs mor fra sin barselsstue.

I opslaget skriver Andrea Skjelmose, at de er villige til at gå af med butikken til 'nærmest ingenting' - så længe det er 'den helt rette'.

- Den rette er en eller nogen, der brænder for det og har lyst til at videreudvikle butikken. En, der har lyst til at lægge den tid og energi i det, som det kræver. Det er en fed butik, og der kommer folk fra hele landet hertil, siger Andrea Skjelmose og tilføjer:

- Men vi søger også nogen, der kan overtage hurtigst muligt, så vi ikke skal lukke butikken helt ned.

Lige nu har Andrea Skjelmose en studerende, som passer butikken. Men når hun vender tilbage til sine studier i næste uge, er Andrea Skjelmose nødt til at holde butikken lukket.

- Det er ikke et krav, men et stort håb, at vi finder nogen, der har lyst til at videreføre butikken, som den er nu. Det ville være en skam helt at miste den type butik i byen, siger Andrea Skjelmose og tilføjer:

- Med nu to børn håber jeg, at jeg selv kan benytte mig af at købe gode secondhand ting - også selvom jeg ikke selv står ved roret. Jeg har selv fundet mange gode ting til både børn og i kvindeafdelingen.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

Fredericia

Reaktioner efter meningsmåling: Træls start for vagthund, borgmester har misundelige kolleger, og K jagter tredobling

FC Fredericia

Træner Michael Hansen savnede mod og beslutsomhed: Det kom, og så tog FC Fredericia tre point med hjem fra Esbjerg

FC Fredericia For abonnenter

Det var solidt mere end prangende: En enkelt FC Fredericia-spiller stak dog ud

FC Fredericia

Se videoanalyse og højdepunkter: FC Fredericia sled sig tilbage og til dramatisk sejr - sejrsmålet scoret næsten fem minutter inde i tillægstiden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fredericia

Jeg tør ikke sige det til de andre i klassen: Karen er teenager og biseksuel

Middelfart For abonnenter

Padelcenter i Middelfart tæt på åbning: Spil på to udendørs baner til halv pris den første måned

FC Fredericia For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Fredericia snuppede anden udesejr i træk

Annonce