Annonce
Middelfart

Nu skrider åbningsdagen for Strib Bibliotek med måneder

Den omfattende renovering af Strib Bibliotek gik i gang i starten af december 2018 og er først færdig i 2020, oplyser Middelfart Kommune. Foto: Sofie Secher Karlsen
Renoveringen af Strib Bibliotek er ikke færdig til tiden, og ifølge kommunens biblioteksleder er der udsigt til, at åbningsdagen først bliver i 2020.

Rettelse: Det har tidligere fremgået af artiklen om udskydelsen af åbningsdagen for Strib Bibliotek, at der, efter arbejdet begyndte, dukkede lidt problemer op med bygningens murværk. Dette er ikke korrekt, der er derimod tale om forudsete ændringer i bygningens facadeudtryk, som betød, at der skulle bestilles nye vinduer og spær, oplyser teknisk designer i Middelfart Kommune, Rita Nordbo.

Biblioteksleder i Middelfart Kommune Charlotte Pedersen oplyser, at man er ked af forsinkelsen, men at den blandt andet skyldes, at beslutninger omkring pladsfordeling og tidsplan i projektet skal træffes i fællesskab mellem områdets beboere, Lokalhistorisk Arkiv for Strib og Røjleskov Sogne, lokaludvalget og foreningen, der fast bruger biblioteket.

- Vi er enige om at det er i alles interesse med en lidt længere proces, hvor alle parter bliver hørt og inddraget, siger hun i en pressemeddelelse.

Strib: Planen var egentlig, at den store ombygning og modernisering af Strib Bibliotek skulle være færdig lige om lidt, så både lokalarkiv, bøger og foreninger atter kunne flytte ind. Men sådan bliver det ikke.

Ifølge Middelfart Kommunes biblioteksleder Charlotte Pedersen går der mange måneder, før renoveringsarbejdet er færdigt.

- Oplysningen til borgerne er, at vi arbejder på det, siger hun og afviser at sætte en ny dato på, hvornår biblioteket på Vestergade igen er åbent. Meldingen er dog, at det først bliver i 2020.

- Vi er ved at regne på det og finde ud af, hvor meget vi kan få for pengene på førstesalen. Kan vi få mødelokalerne på plads, eller skal der søges eller findes ekstra penge - det er vi ved at finde ud af.

Charlotte Pedersen, biblioteksleder i Middelfart Kommune

Omkring 400.000 til det indvendige

Bibliotekslederen fortæller, at man især var optaget af taget og problemer med etageadskillelsen, da projektet startede sidste år.

Charlotte Pedersen fortæller desuden, at der, som det ser ud nu, er omkring 400.000 kroner til den indvendige renovering og indretning.

- Vi er ved at regne på det og finde ud af, hvor meget vi kan få for pengene på førstesalen. Kan vi få mødelokalerne på plads, eller skal der søges eller findes ekstra penge - det er vi ved at finde ud af.

Siden den 1. december 2018 har bibliotekets brugere måttet tage turen til Kulturøen i Middelfart for at låne bøger, cd'er og andre materialer.

Lokalarkiv ærgrer sig

Det lukkede bibliotek har tvunget flere foreninger til at finde andre, midlertidige lokaler. Det gælder blandt andet Lokalhistorisk Arkiv for Strib og Røjleskov Sogne, som siden lukningen i december har måttet opbevare arkivalier på Aulby Skole, mens andre af arkivets ting, har fået plads på Strib Skole. Selv er medarbejderne flyttet ind på Ældrecentret Rudbækshøj i arkivets åbningstid om mandagen.

At indflytningsdagen nu bliver udskudt, ærgrer formand for arkivet Villy Grambo Larsen. Udskydelsen volder ifølge ham ikke arkivet de store problemer, idet personalet stadig kan udføre den del af arbejdet, der foregår på computer. Alligevel havde han set frem til at kunne rykke tilbage i bygningen på Vestergade.

- Vi kan ikke tage imod store mængder af arkivalier, og vi har ikke rigtig nogen opbevaringsmuligheder, så på den måde er vi lidt handicappede, siger han og understreger, at arkivets bekymringer især går på, at der med renoveringen ser ud til at blive mindre plads til dem i biblioteksbygningen.

- Vores areal har de med byggeriet taget to tredjedele af, og det giver problemer med opbevaring, og samtidig har de nedlagt vores indgang, forklarer han og efterlyser mere kommunikation med kommunen i løbet af processen.

- Vi fik at vide, at skulle der ske noget med huset, så skulle vi kontaktes. Men de (kommunen, red.) har ikke holdt, hvad de lovede. Vi er meget utilfredse med det, siger Villy Grambo Larsen.

Svend Ankjær, Ole Hom Madsen og Villy Grambo Larsen fra lokalarkivet var i slutningen af 2018 i færd med at pakke arkivalierne sammen på Strib Bibliotek. Indtil renoveringen er gennemført, holder arkivet til på Rudbækshøj. Arkivfoto: Jan Bonde

Længere proces er en fordel

Biblioteksleder, Charlotte Pedersen, har også oplevet, at der i en lang periode ikke var en sammenhængende kontakt mellem alle de involverede i huset.

- Kommunikationen er nu blevet genoprettet, hvilket betyder, at der ikke bliver truffet beslutninger om pladsfordeling og tidsplan uden at beboerne bliver taget med på råd, forklarer hun og fortsætter:

- Det betyder, at processen kommer til at tage længere tid end først antaget, men jeg foretrækker en længere proces, hvor parterne bliver hørt og inddraget.

Bibliotekslederen fortæller desuden, at det før påske blev aftalt med lokalarkivet, at de får rådighed over de samme lokaler i stueetagen, som de havde før ombygningen. Derudover bliver adgangsvejene til bygningen de samme, og arkivet får adgang til flere mødelokaler på husets førstesal.

Renoveringen af Strib Bibliotek er ikke færdig til tiden, og ifølge kommunens biblioteksleder er der udsigt til, at åbningsdagen først bliver i 2020. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce